InstagramKıbrısManşetSağlık

Jenkins: Bizi kimse duymadı, halen duymuyor

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins, ülkede “bakımevi” olarak kullanılabilecek tek bir binanın dahi olmadığını, küçük aile işletmeleri olan 4 özel bakımevinin sahiplerinin ise bir arsa alıp bina inşa etmesinin artık bir hayal olduğunu söyleyerek, bu konuda hiçbir yatırımın yapılmadığının bilinmesini istedi

Jenkins: Bizi kimse duymadı, halen duymuyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Jenkins, şu anda Kıbrıs’ın kuzeyinde “bakımevi” olabilecek nitelikte tek bir binanın bile mevcut olmadığını, var olan bazı binaları ise ev sahiplerinin bakımevlerine kiralamadığını belirterek, özel bakımevlerinin çok ciddi anlamda binaya ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Jenkins, “Bu sektöre teşvik verilmesini dernek olarak yıllarca dile getirdik, yetkililere sözlü ve yazılı ilettik. Yaşlı bakımı ile ilgili yatırımların, Kalkınma Bankası‘nın öncelikli yatırım listesine konmasını talep ettik. Bizi kimse duymadı, halen duymuyor” dedi.

“Binlerce yaşlının ihtiyaç duyduğu hizmetlere hiçbir yatırım yapılmadığını biliniz”

En büyük şirketlerin bile girmediği, çok riskli, masraflı ve getirisi az olan yaşlı bakım sektöründe sadece 4 özel bakımevinin kaldıdığını, bu bakımevlerinin de küçük aile işletmeleri olduğunu ve hiçbirinin maddi gücünün inşaat şirketleri ile yarışmaya yetmediğini söyleyen Jenkins, bugünkü fiyatlarla, destek almadan, bakımevlerinin arsa alıp üstüne bina inşa etmesinin artık bir hayal olduğunu anlattı.

Jenkins, “Hızla yaşlanan bir toplum olarak, ne geçmişte ne de şimdi binlerce yaşlının ihtiyaç duyduğu veya yakın bir gelecekte ihtiyaç duyacağı hizmetlere hiçbir yatırım yapılmadığını biliniz” dedi.











Başa dön tuşu