InstagramKıbrısManşet

KTÖS ve KTOEÖS yarın Mahkemeler önünde toplanıyor

Öğretmen sendikaları Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), öğretmenlere açılan davalarla ilgili yarın Mahkemeler önünde basın açıklaması yapacak

“Hem Bakanlığa çağırdılar hem binaya girilmesin diye kapıyı polislerle kapattılar”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ve KTOEÖS Başkanı Selma Eylem‘in imzasını taşıyan ortak yazılı açıklamada, öğretmenlere karşı açılan davaların amacının “gösteri özgürlüğünü engellemek” olduğu söylendi ve öğretmenlerin 2 Ağustos 2022 tarihinde, gerici zihniyetin eğitime yerleşmesinin önlenmesi, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmaması, anti-demokratik yasa değişikliklerinin hakları ve eğitimi geriye götürmemesi ve kamusal eğitime yatırım yapılması için gösteri yaptığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Aynı gün KTÖS ve KTOEÖS, Bakanlığın daveti üzerine Yüksek Danışma Kurulu toplantısına çağrılmış, Bakanlık davet ettiği sendika temsilcilerinin Bakanlık binasına girmemesi için Bakanlık binasını polislerle kapatmış, binaya girişini engellemiştir” denildi.

“Darp edilen öğretmenler şikayetçi olmalarına rağmen hiçbir polise dava okunmadı”

O gün orada bulunan 22 öğretmene, iki polis mensubunu elleri ile itmek suretiyle darp ettiği iddiasıyla dava açıldığı, 22 kişinin 2 kişiyi ittirmesinin inandırıcı olmadığı belirtilen açıklamada, bu konu ile hiçbir ilgisi olmayan öğretmenlere de dava açıldığı, söz konusu öğretmenlerin dava boyunca her dava günü Mahkemeye gitmek zorunda kalacakları ve okulların da öğretmensiz kalacağı belirtildi.

Açıklamada, “Olay günü darp edilen öğretmenlerimiz polise şikayette bulunmasına rağmen, bu konuda hiçbir polise dava açılmamıştır. Bu yeni bir durum değildir, defalarca öğretmenlerimiz mahkeme koridorlarına taşınmıştır, oysa 19 Temmuz 2011’de eski KTHY binası önünde diğer göstericilerle birlikte öğretmenler de darp edilmişti ve sadece bir polise ceza davası açılmıştı” denildi.

“Yarın Mahkeme önünde olacağız”

Açıklama şöyle devam etti;

“Açılan bu davanın samimiyetten uzak olduğunu ve esas amacın öğretmenlerin gösteri yapma hakkını engellemek olduğunu belirtiriz.

Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği gün olan 24 Kasım günü öğretmenlerimize dava okuyan bu düzene karşı, saat 09:30’da Mahkemeler önünde basın toplantısı düzenleyeceğiz.

Kıbrıs Türk toplumunun kimliği, kültürü ve varlığı için kaygı duyan tüm kesimleri öğretmenlerimizin yanında durmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz”











Başa dön tuşu