InstagramKıbrısSürmanşetYaşam

Baraka: 25 Kasım’da saat 15.30’da Kumsal Parkı’nda buluşup sokaklara döküleceğiz

Baraka Kültür Merkezi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle yayımladığı mesajında; “Helin olacağız, Kübra olacağız, Gamze olacağız, Hacer için yürüyeceğiz, Burcu için mücadele edeceğiz, Nilgün için örgütleneceğiz, Oleysa için sesimizi yükselteceğiz, Gamze için haykıracağız…” dedi

Baraka: Siz durdurmadıkça biz de durmayacağız

Yazılı açıklama yapan örgüt, kadına yönelik şiddet, mobbing, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinin durmadığına, durdurulmadığına dikkat çekerek, ülkede kadın sığınma evlerinin yapılmadığını, şiddet önleme merkezlerinin kurulmadığını, cezai şartların ağırlaştırılmadığını, çocuk izlem merkezlerinin hayata geçirilmediğini, bunun yerine ifade özgürlüğüne saldırıldığını, külliye inşa edildiğini, mobeseler dikildiğini ve AKSA ile alım garantili sözleşmeler yapıldığını belirtti, “Kadınlar öldürülüyor, dayak yiyor, tecavüze uğruyor. Ancak bunlar bizi yıldırmadı, yıldıramaz. Siz durdurmadıkça biz de sokakları doldurmadan, meydanlara dökülmeden, kapınıza dayanmadan bir gün bile geçirmeyeceğiz. Siz durdurana kadar biz de durmayacağız…” ifadelerini kullandı.

“25 Kasım’da saat 15.30’da Kumsal Parkı’nda buluşup sokaklara döküleceğiz”

Baraka açıklamasının devamında şunları kaydetti;

“25 Kasım’da saat 15.30’da Kumsal Parkı’nda buluşup sokaklara döküleceğiz.

Helin olacağız, Kübra olacağız, Gamze olacağız, Hacer için yürüyeceğiz, Burcu için mücadele edeceğiz, Nilgün için örgütleneceğiz, Oleysa için sesimizi yükselteceğiz, Gamze için haykıracağız, katledilen tüm kız kardeşlerimiz için sloganlarımızı atacağız ve bir kişi daha eksilmemek için bin kişi olacağız! 25 Kasım’da sen de yanımızda ol, şiddete karşı mücadeleyi birlikte örelim!”











Başa dön tuşu