InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Bu konuyu esas takip etmesi gereken ana muhalefet CTP ve CTP’li Meclis Başkan Yardımcısı’dır

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası“nın sadece Cumhurbaşkanı‘nı değil eşini de kapsadığını söyleyerek, Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar‘a ait olan Kanal T‘nin yakın zamanda gerçekleşen satışıyla ilgili bildirimin yapılmasının gerektiğini, bunun takibini yapması gerekenin de ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) olduğunu belirtti

Özersay: “Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası“na göre Cumhurbaşkanı’nın eşi de bildirim yapmakla yükümlü

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, yürürlükteki “Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası“na göre; mal bildirim zorunluluğunun sadece Cumhurbaşkanı’nı değil aynı zamanda eşini de kapsadığını söyleyerek, ilgili yasanın maddelerini şöyle sıraları;

1-Sadece Cumhurbaşkanı değil eşi de “taşınmaz malları, para, hisse senetleri, tahviller ile aylık maaşının veya ödeneğinin beş katı değerindeki ziynet eşyası ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle bunların kaynakları, borçları ve sebepleri” açısından mal bildiriminin kapsamına girer (Mad. 7/1)

2-Cumhurbaşkanı ve eşi sadece seçildikten sonra değil, “mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içinde bunu bildirmek zorundadır (Mad. 8/6)

3-Cumhurbaşkanı’nın (eşinin mal varlığını da içerecek şekilde) mal varlığını ve mal varlığındaki önemli değişikliği “Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na” bildirir. Yani bildireceği merci Meclis Başkanı değil Meclis Başkanlığı’dır (Mad. 10/1)

“Bunu takip etmesi gereken ana muhalefet CTP ve CTP’li Meclis Başkan Yardımcısı’dır”

Cumhurbaşkanı’nın eşine ait olan ve satılan televizyon kanalıyla ilgili olarak mal varlığında önemli bir değişiklik olduğuna göre (basında çıkan rakamlar yasadaki ‘önemli değişiklik’ tanımına girdiğini gösteriyor) bu değişikliği yürürlükteki yasaya göre satıştan itibaren bir ay içerisinde Meclis Başkanlığı’na bildireceğini, bildirmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Özersay, atama Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yasalara uygun davranma konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğini kaydetti.

Özersay, “Bu konuda yasanın gerektirdiği adımın atılıp atılmadığını takip etmesi gereken esasen ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi’dir. Özellikle CTP milletvekili olan Meclis Başkan Yardımcısının Meclis Başkanlığı üzerinden bu konuyu takip etmesi, süresi içerisinde bu bildirimin yapılıp yapılmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.











Başa dön tuşu