InstagramKıbrısManşetYaşam

Aileler, suçluların “olası kast”la yargılanması talebiyle yürüyüş düzenliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi ile hayatları alt üst olan aileler, deprem suçlularının “olası kast“la yargılanması talebiyle adına yürüyüş düzenliyor

Aileler şampiyon melekler için adalete ışık tutuyor

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği tarafından yapılan açıklamada, aileler 30 Kasım saat 17.00‘da Mağusa Türk Maarif Koleji’nden (GMTMK) başlayarak Mağusa Kabristanlığı’na meşalelerle yürüyüş yapılacağı duyuruldu, kamuoyuna yürüyüş için destek çağrısında bulunuldu.

GMTMK-Zafer Anıtı-Mağusa Kabristanlığı rotasında gerçekleşecek “Adalete Işık Tut” yürüyüşüne tüm halkın meşaleleri ile destek verebileceği ifade edilen açıklamada, “Aralık ayının ikinci haftasında başlayacağı düşünülen davada, Adıyaman Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturma kapsamında iddianame hazırlanmıştır. 10 saniyede kum yığınına dönerek çocuklarımıza mezar olan Grand İsias oteli yaratan sanıkların bilinçli taksirle yargılanacağı ve 7-8 yıllık hapis cezaları sonrasında serbest kalabilecekleri anlaşılmaktadır. Amacımız yapılacak yürüyüşle Adıyaman’daki deprem suçlarında adaleti teslim ettiğimiz yargıçlara sesimizi duyurarak, çok yakında başlayacak olan duruşmalarda sanıkların olası kastla yargılanmasını ve hüküm giymesini talep etmektir” denildi.











Başa dön tuşu