InstagramKıbrısManşetSiyaset

Marasalı: Bizim alın terimiz, bir maaşla ölçülemeyecek kadar anlamlıdır

Sol Hareket Örgüt Sekreteri Fikri Marasalı, Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı sırasında konuşan Metin Arhun’un ifadelerine tepki göstererek, “Bizim alın terimiz, sadece bir maaşla ölçülemeyecek kadar anlamlıdır” ifadelerini kullandı

Marasalı: Bizim alın terimiz, sadece bir maaşla ölçülemeyecek kadar anlamlıdır

Yazılı açıklama yapan Marasalı, Metin Arhun’un, işveren sendikası başkanı sıfatıyla asgari ücret meselesine dair sarf ettiği sözlerin sadece bir ideolojinin çıkmaz sokaklarında dolaşan bir zihniyetin yansımaları olduğunu söyledi.

Asgari ücret konusundaki endişelerini dile getiren patronların, kendi lüks dünyalarında kaybolduklarını görmemek için kör olmaları gerektiğini belirten Marasalı, “Biz işçiler, emeğimizle bu ülkenin temellerini atan gerçek yapı taşlarıyız. Bizim alın terimiz, sadece bir maaşla ölçülemeyecek kadar anlamlıdır” dedi.

“İşverenler, bizim sadece çalışan değil, aynı zamanda insan olduğumuzu da anlamaları gerekir”

Marasalı, işverenlerin, sadece çalışanlar değil, aynı zamanda insan olunduğunu da anlamaları gerektiğini, insan haklarına saygı göstermenin ve yaşam standartlarını yükseltmek için çaba sarf etmenin toplumun temel değerleri olduğunu ifade ederek, bazı işverenlerin bu değerleri göz ardı ederek, kendi kâr hırsının peşinden koştuğunu vurguladı.

Marasalı, “İşçi sınıfının gücü, dayanışma ve eşitlik ilkesinde yatar. İşveren sendikası başkanının düşünceleri, bu temel değerlerle bağdaşmamaktadır. İşçi sınıfı, bu ideallerin temsilcisi olarak bir araya gelmelidir. Geleceği şekillendirmek bizim elimizdedir, çünkü bizler, adil bir dünya için mücadele ediyoruz” dedi.











Başa dön tuşu