InstagramKıbrısManşetYaşam

KTÖS: 3 Aralık Dünya Engelliler Günü; Duyarlı ve Sorumlu Ol

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yayımladığı mesajında; Eğitim Bakanlığı ve hükümete seslenerek, özel gereksinimli bireylerin yaşadığı sorunlara ve özel eğitim okullarındaki eksikliklere dikkat çekti

Gelener: Eğitim bir köprü vazifesi görmektedir

Sendik adına “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yazılı mesaj yayımlayan Gelener, özel gereksinimli bireylerin hakları ve toplumun bu konudaki duyarlılığını artırmada eğitimin önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Gelener, “Eğitim, engelli bireylerin topluma daha etkin bir şekilde katılımını sağlama yolunda bir köprü vazifesi görmektedir. Okullar, bu bağlamda, öğrencilere sadece bilgi sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerin farklılıklarını anlamalarına, tüm bireylere saygı göstermelerine ve iş birliği yapmalarına olanak tanımalıdır” dedi.

Eğitim Bakanlığı ve hükümete çağrı: Şartları iyileştirin

Bu noktada, özel eğitim okullarının öneminin büyüklüğüne de işaret eden Gelener, özel eğitim okullarının öğrencilere, bireysel ihtiyaçlarına uygun destek sağlama konusunda uzmanlaşmış, özel eğitim alanında deneyimli eğitimcileriyle özel gereksinimli bireylerin öğrenme süreçlerini kişiselleştirme ve bireye uygun destek sunma konusunda kritik bir role sahip olduğunu belirtti.

Gelener, “Bu özel günde Eğitim Bakanlığı ve hükümeti, özel eğitim okullarının kapasitelerini geliştirmeye, özel eğitim öğretmenlerinin çalışma koşullarını iyileştirmeye, bu okulları daha erişilebilir ve kapsayıcı hale getirmeye, böylece özel gereksinimli bireylerin en iyi eğitim deneyimine ulaşmalarına yardımcı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Özel gereksinimli birey ve ebeveynlerin yaşantılarından kesitleri konu alan film gösterimi yapılacak”

Gelener mesajını şöyle tamamladı;

“Özel gereksinimli bireylerin eğitimine sağlanan desteklerin çeşitlerinin artırılması toplumsal bir sorumluluktur ve sendikamız bu doğrultuda mücadele etmeye, bireylerin eğitim hakkını savunmaya devam edecektir.

Bu kapsamda 8 Aralık Cuma günü saat 18:00’de KTÖS Konferans Salonu’nda özel gereksinimli birey ve ebeveynlerin yaşantılarından kesitleri konu alan bir panel ve kısa film gösterimi yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir”











Başa dön tuşu