InstagramKıbrısSporSürmanşet

KTÖS, “İlkokullar Arası Erdal Abit Anı Yol Koşusu” düzenliyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener, KTÖS’ün ilkokullar arası tasarladığı sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek olan “İlkokullar Arası Erdal Abit Anı Yol Koşusu” hakkında bilgi verdi

Gelener: Her çocuk spora teşvik edilmelidir

Sendika adına yazılı açıklama yapan Gelener, KTÖS’ün ilkokullar arası tasarladığı sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek olan ilkokullar arası Erdal Abit Anı Yol Koşusu’nun bu yıl 18 Aralık tarihinde Lefke bölgesinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Gelener, “Her çocuk spora teşvik edilmelidir” sloganı ile gerçekleşecek ve hem öğretmenleri hem de öğrencileri bir araya getirecek olan etkinlikte, çocukların birbirleri ile olan dayanışmasının artırılmasının, özgüven ve iletişim becerilerinin geliştirilmesiyle bunların eğitim-öğretim hayatlarına pozitif bir etki olarak yansımasının hedeflendiğini kaydetti.

Koşu güzergahı ve başvuru koşulları

“Genç yaşta yitirdiğimiz öğretmen, mücadeleci üyemiz Erdal Abit’in anısını yaşatmak amacıyla geleneksel olarak düzenlediğimiz koşuya katılım tüm bölgelerden okullara açıktır” diyen Gelener, son başvuru tarihinin de 14 Aralık Perşembe günü olduğunu, koşu güzergâhının ise CMC Mühendis Evleri yakınlarından başlayıp, bitiş noktası Karadağ Stadyumu olacak şekilde ve kızlarda 800 metre, erkeklerde 1000 metre olarak planlandığını açıklaı.

Gelener, “Anı koşusuna okullarımız 6 kişiden oluşan takımlarla katılacaktır. Anı koşusu 18 Aralık Pazartesi günü sabah saat 10.00’da gerçekleşecektir. Okulların ve koşucuların toplanma yeri saat 09.00’da Karadağ Stadyumu olacaktır. Öğrenciler başlangıç noktasına otobüsle taşınacaktır. Kayıt ve bilgi için 05338639971 numaralı telefona ulaşabilirsiniz” dedi.











Başa dön tuşu