InstagramKıbrısManşet

Eylem: Eğitime verdiğiniz zarar vahim noktaya geldi, artık istifa edin!

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanlığı‘nın yaptığı torpillere bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, Eğitim Bakanı‘nın bir kez daha eğitim bakanı değil torpil ve yandaş bakanı olduğunu kanıtladığını söyledi

Eylem: Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı ayrıcalık, öncelik ya da ‘torpile’ bir yenisi daha eklendi

Yazılı açıklama yapan Eylem, Eğitim Bakanlığı’nın, ilkokullara geçici öğretmen atamaları, kolej sınavı taban puanının defalarca düşürülmesi, kolejler arası geçiş, sınıf geçme tüzüğünün değiştirilmesi, bazı atama, nakil ve görevlendirmeler, konteynerların ihalesiz yaptırılması, bazı okul kantinlerinin ihalesiz kiralanması konularında birtakım kişi ya da kesime sağladığı ayrıcalık, öncelik ya da ‘torpile’ bir yenisininin daha eklendiğini belirtti.

Okullar açıldığından beri, aylardır hala daha eksik kadrolar durup derslerin boş geçtiğini, ara sınavların bile bu şekilde yapıldığını, eğitimdeki kayıpların artık telafi edilebilirliğini çoktan aşıldığını smyleyen Eylem, “Gerekçe olarak yetki kalmadığını iddia eden bakanlık nasıl olduysa ihtiyaç olmayan bir branşa bir kişilik bir yetki buluyor ve atama için Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan talepte bulunuyor” dedi.

“Okul idarelerimiz büyük sorunlarla boğuşuyor, tek başlarına bırakılıyor”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

Örnek verecek olursak, Hala Sultan İlahiyat Kolejinde Fen Bilgisi öğretmeni eksik, boş geçen dersleri okul müdürü o zümredeki öğretmenlere bölüştürüp yüklemeye çalışıyor, yine ayni okulda kadın beden eğitimi öğretmeni eksik.

Genel ortaöğretim ve mesleki teknik okullarımızda müdür ve muavin nakilleri ve atamaları yapılmadığından okullar açıldığından beri 23 muavin, 3 müdür eksikliğiyle okul idarelerimiz büyük sorunlarla boğuşuyor, tek başlarına bırakılıyor.

“Bazı sınıfların seçmeli ders seçeneği kapatılmak zorunda bırakılıyor”

Oğuz Veli Ortaokulunda görevden ayrılan bir Türkçe öğretmeni yerine hala atama yapılmadı, dersler boş geçiyor.

Osman Necat Konuk Ortaokulunda bir resim öğretmenine ihtiyaç var. Yine aynı okulda, geçen yıl sağlanmasına rağmen bu yıl tam değil part time Yunanca öğretmeni verildiğinden bazı sınıfların Yunanca seçmeli dersi seçeneği kapatılmak zorunda bırakılıyor.

Sendikamızla birlikte yapılan ihtiyaç belirleme çalışmalarında Yunanca öğretmeni ihtiyacı 5 olarak belirlenmesine rağmen önce 3’e sonra 2’ye düşürüp sadece iki öğretmen ataması yaptıran bakanlık geçen hafta, bir kez daha yasayı çiğneyerek istişare etmeden, gizli gizli, olmadığını iddia ettiği ve her nasılsa bulduğu bir yetkiyle ‘ekonomi öğretmeni’ atamak için harekete geçiyor.

“Bu yaptığınız torpille, okullarımıza verdiğiniz zararı bir kez daha ortaya koydunuz”

Sayın Bakan, bu yaptığınız torpille;

1. Eksik bıraktığınız ya da ihtiyaç olduğu halde azalttığınız kadrolarla aylardır hala daha boş geçen derslerin umurunuzda olmadığını,

2. Hiç ihtiyaç olmadığı halde ekonomi öğretmeni atamasıyla sağladığınız ayrıcalıkla, başka branştan sınava girip geçen ve ihtiyaç olmasına rağmen ataması yapılmayıp sırada bekleyen öğretmenlerimizin hakkını bilerek ve isteyerek yediğinizi,

3. Eğitime, çocuklarımıza, aylardır tek çivi çaktırtmayıp konteyner doldurduğunuz, dökülmelerini seyredip çocuklarımızı riske attığınız okullarımıza verdiğiniz zararı bir kez daha ortaya koydunuz.

“Yaptığınız tüm torpil ve haksızlıklara son verin”

Sayın Bakan, siz bir kez daha eğitim bakanı değil torpil bakanı, yandaş bakanı olduğunuzu, eğitim, çocuklarımız ve okullarımızla ilgili hiçbir derdiniz veya gaileniz olmadığını bize ve topluma ıspatladınız.

Yaptığınız tüm torpil ve haksızlıklara son verin, eğitime verdiğiniz zarar vahim noktaya geldi artık istifa edin!











Başa dön tuşu