InstagramKıbrısManşet

Şahin: Soruşturma sonuçlandırılmıyor, çalışanlar zan altında kalıyor

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-sen) Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Ali Şahin, Özgür Gazete‘de yer alan “gümrük dolandırıcılığı” haberlerine işaret etti, Maliye Bakanlığı‘nın soruşturması bir an önce tamamlamasını istedi

Şahin: Soruşturmanın sonuçlanması gerektiğini Bakanlık yetkililerine defalarca ilettik

Sendika adına yazılı açıklama yapan Şahin, Özgür Gazete‘nin uzunca bir süredir Ercan Havalimanı Gümrük Şubesi hakkında çeşitli iddialar yayınladığını söyleyerek, konuya dair sendika başkanı Abdullah Özdoğan’ın da gazetemize açıklamalarda bulunduğunu ve konunun resmi makamlarca bir an önce şeffaf bir şekilde soruşturulmasını ve herhangi birinin ya da gümrük camiasının zan altında kalmamaması gerektiğini beyan ettiğini hatırlattı.

Şahin, “Bahse konu iddialar ile ilgili Maliye Bakanlığı tarafından da soruşturma başlatılmış fakat iki aya yakın bir süre geçmesine rağmen hala daha sonuçlandırılmamıştır. Sendikamız soruşturmanın hızlıca sonuçlanması gerektiğini Bakanlık yetkililerine bir çok defa iletmiş fakat olumlu bir sonuç alamamıştır” denildi.

Maliye müfettişlerine çağrıda bulunuyoruz; Soruşturmayı tamamlayın

Durum böyleyken Özgür Gazete’nin yeni iddia ve haberler yayınladığına dikkat çeken Şahin, hem bahsi geçen gümrük çalışanlarının hem de genel olarak bütün bir camia zan altında kalarak zarar gördüğünü belirtti, bu açıklamayla da Maliye müfettişlerine yeniden çağrıda bulundu.

Şahin, “Soruşturmanın hızlandırılması hem iddiaların doğru olup olmadığını netleştirecek hem de genel olarak gümrük çalışanlarının zan altında kalmasını engelleyecektir. Konuya bu hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini kamuoyu önünde tekrardan vurguluyoruz” dedi.











Başa dön tuşu