InstagramKıbrısManşetSiyaset

Benter: Göreve başladığımda kasa boştu şimdi 300 milyon TL var

Bakanlar Kurulu kararıyla “sürpriz” şekilde Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf) Genel Müdürlüğü görevinden alınan Prof. Dr. İbrahim Benter, bir tıp profesörü olarak değil halka hizmet için çalışmayı tercih ettiğinden dolayı 10 buçuk yılda 3 milyon doları aşan bir kaybı olduğunu söyledi

Benter: Göreve başladığımda kasa boştu şimdi 300 milyon TL var

Yazılı açıklama yapan Benter, Mayıs 2013’de göreve başladığında Vakıfların banka hesabında para bulunmadığını, bugün ise 300 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak olduğunu belirtti, yıllık hayır işleri için 70 bin TL harcanırken, 2023 yılında bu miktarı da 70 milyon TL’ye yükselttiklerini kaydetti.

Halkın ihtiyaçları için gece gündüz çalıştığını, yalanlara ve dolandırıcılıklara göz yümmadığını savunan Benter, “Bir tıp profesörü olarak kendi işimi yapmadığım için maaş farklarından dolayı ‘kaybım’ 10 buçuk yılda 3 milyon doları aştı” dedi.

“Verdiğim mücadele ve halkımıza sağladığım katkılar, benim için her şeyden önce geliyor”

“Vakıf hassasiyetlerine sahip çıkma gayesi ve ülkeme olan sevgim nedeniyle, şahsi menfaatleri hiçbir zaman ön planda tutmadım” diyen Benter, bu sürede yaşadığı zorluklar ve karşılaştığı engellere rağmen halk için adil ve dürüst bir hizmet sunmaya devam ettiğini dile getirdi.

Benter, “Verdiğim mücadele ve halkımıza sağladığım katkılar benim için her şeyden önce geliyor. Önümüzdeki süreçte de aynı hassasiyet ve duygularla hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.











Başa dön tuşu