InstagramKıbrısManşetSiyaset

Bengihan: KTAMS’ın ilk Başkanı Ersin Tatar’ın babası Rüstem Tatar’dır

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Meclis Başkanı Zorlu Töre‘nin Meclis çalışanlarına, “KTAMS’tan istifa etmezseniz, performans değerlendirme notunuzu ben dolduracağım” diyerek tehdit ettiğini söyledi

Bengihan: Töre sendikamız için “Rumcudur, vatan hainidir” diyor

Meclis önünde protesto eylemi ve basın açıklaması yapan sendika adına konuşan Bengihan, Meclis Başkanı Zorlu Töre‘nin Meclis’te çalışan ve KTAMS’a üye olan çalışanların KTAMS’tan istifa etmeleri konusunda baskı yaptığını söyledi.

Bengihan, “Töre özellikle işe yeni başlayan çalışanlara, ‘KTAMS’tan istifa etmezseniz, performans değerlendirme notunuzu ben dolduracağım, son imzayı ben atacağım’ diyor. Bize ciddi şikayetler var çalışanlardan. ‘KTAMS Rumcu ve vatan haini bir sendikadır‘ diyor Töre. Bu zamana kadar Bakan ve Meclis Başkanları bizi eleştirmiştir ama ‘Rumcudur, vatan hainidir‘ diye bir cümle kullanmamıştır” dedi.

“Sendikamızın ilk başkanı Rüstem Tatar”

Kendilerinin aynı saygısızlığı yapmayacaklarını söyleyen Bengihan, KTAMS‘ın 1956‘da Kıbrıslıtürklerin toplumsal var oluş mcüadelesinde en önde ve İngiliz Sömürge Valisi‘ne karşı mücadele ettiğini söyledi, sendikanın ilk başkanının da Ersin Tatar’ın babası Rüstem Tatar olduğunu hatırlattı.

Bengihan, “Benim de ismim İhsan Güven Bengihan. 1974 yılında şehit düşen İhsan Güven‘in adıdır. Ayıptır ve Töre bu ayıbında boğulsun. KTAMS her zaman emek mücadelesi vermektedir. Bizler ne Rumcu ne de Rusçuyuz. Bizler haksızlığa uğrayanların yanında duran bir örgütüz” dedi.

“Performans tüzüğü doldurma tekniklerinin kitapçığını Zorlu Töre’ye vereceğiz”

Kıbrıslıtürkleirn memlekette bir avuç kaldığını, bununla ilgili gaile çekmesi gerekenlerin düşünmediklerini kendilerinin düşündüğünü vurgulayan Bengihan, Töre’nin bu baskılara devam etmesi durumunda Meclis’in önüne gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Bengihan, “Performans tüzüğü doldurma tekniklerinin kitapçığını Zorlu Töre’ye vereceğiz. Çalışanlarını bu şekilde tehdit edemeyeceğini öğrensin. Kenilerini yasaların üstünde görenler gereken cevabı alacak” dedi.

“Töre’ye 98 oktan benzin getirdik, düğün dernekten geri kalmasın”

Bengihan ayrıca, geçtiğimiz gün Meclis’te de gündem olan “arızalı Meclis araçlarına yakıt alındığı” iddialarına da değindi Zorlu Töre’nin sürekli RHA araçlarla düğün-dernek gezdiğini ve buna yakıt dayanmacağını söyledi.

Bengihan, “Biz de kendisine 98 oktan benzin getirdik. Düğün dernekten geri kalmaması için” diyerek yanında getirdiği bir bidon benzini Meclis kapısına bıraktı.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu