InstagramKıbrısManşetSiyaset

Harmancı: Bir tarafta kalkınma çalışmaları yapılırken öteki taraf ödenek için yalvarıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Kaymaklı bölgesinin kuzey ile güney arasında bir geçiş kapısı olabileceğini söyledi, 2025 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruları yanıtladı

Harmancı: Önemli olan Tatar’ın rakibinin kim olacağı değil çıkmazı yıkmak için insanların önüne konulacak siyasi boyut

LTB Başkanı Harmancı Rumca yayın yapan Haravgi’ye verdiği özel röportajda, Lefkoşa Kaymaklı bölgesinin kuzey ile güney arasında bir geçiş kapısı olabileceği görüşünü ortaya koydu.

Haravgi, LTB Başkanlığını üçüncü döneminde sürdüren Harmancı’ya 2025 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağını sordu, Harmancı ise karar almak için henüz erken olduğunu belirtti.

Harmancı önemli olanın Ersin Tatar’ın rakibinin kim olacağı değil çıkmazı yıkmak için insanların önüne konulacak siyasi boyut olduğunu söyledi.

“Ümit verebilirsek -ki bunu yapabileceğimizi biliyorum- ilerici bir grup ile kampanyaya girerim”

Bu kez ilerici ve sol kesimin ümit vermesi gerektiğini söyleyen şunları kaydetti;

“Genel siyasi mesajlar artık dönem dışı kaldı. İki bölgeli iki kesimli siyasi eşitliği olan federasyondan söz ediliyor. Evet ama nasıl? İnsanlara, federal çözümü nasıl başaracağımızın cevabını vermezsek toplum içerisinde hareketlilik olamaz.

Kimin aday olabileceğine karar vermeden önce pratikte bir perspektif katıp katamayacağımıza karar vermemiz gerek. Bunu yapamazsak, bunun bir parçası olmak istemem. Ümit verebilirsek ki bunu yapabileceğimizi biliyorum evet, ilerici bir grup ile kampanyaya girerim. Kısa süre önceki örnekler federasyonu savunan güçlerin yan yana gelme olanağının kısıtlı olduğunu gösterse de…”

“Bir tarafta kalkınma çalışmaları yapılırken öteki taraf ödenek için yalvarıyor”

“Artık barikat görüntülerinden rahatsız olmayan nesillerin geldiği bir dönemdeyiz” diyen ve Lefkoşa’nın, tarafların birbirinden birkaç dakika mesafede, aynı havayı soluyabildiği tek kent olduğunu belirten Harmancı “2004’ten beri kentin yarısı AB üyesidir, diğer yarısı hiçbir şeyin üyesi değil. Bir tarafta kalkınma çalışmaları yapılırken öteki tarafın ödenek için yalvarıyor” diye konuştu.

Mehmet Harmancı Kaymaklı’nın, araç geçişleri için her iki tarafın da kolayca erişebileceği yeni bir geçiş kapısı olabilecek bir bölge olduğunu kanaatini de ortaya koydu.











Başa dön tuşu