InstagramKıbrısManşetSiyaset

Eylem: Topluma ve öğretmene saldırılar; belli çevrelerce organize edilmektedir

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun baskıcı ve dayatma politikaları sorgulama gereği hissetmeden bu anlayışın savunuculuğunu ve tetikçiliğini yapmaya soyunduğuna vurgu yaparak, mücadele devam mesajı verdi

Eylem: Topluma ve öğretmene saldırılar; belli çevrelerce organize edilmektedir

Sendika adına yazılı açıklama yapan Eylem, Kıbrıs Türk toplumunun yapısına, kültürüne, diline, dini anlayışına, yaşam biçimine, kamusal alanlarına, kurumlarına, demokrasisine müdahaleler ve bilimsel, laik eğitim anlayışına, kamusal eğitime, devlet okullarına, öğretmenlerin statüsüne, çalışma koşullarına ve itibarına saldırıların devam ettiğini belirtti.

Eylem, “Öğretmenlere ve sendikalarına planlı saldırılar ‘tam gün’ aracılığı ile sürdürülmektedir. Bilimsel, laik, kamusal, parasız eğitim hedef alınmıştır. Devlet okulları, müfredatlar, çocuklarımız tehdit altındadır. Kamusal, nitelikli, laik, çağdaş eğitimin sigortası olan öğretmenlerin, statüleri, hakları, çalışma koşulları saldırı altındadır. Okullarımızda büyük eksiklikler devam etmektedir. Öğretmenlerimize, itibarsızlaştırma, fakirleştirme, örgütsüzleştirme saldırısı belli çevrelerce organize edilmektedir” dedi.

“Yarın 4 okulda eylemde olacağız”

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun bu politikaları sorgulama gereği hissetmeden bu anlayışın savunuculuğunu ve tetikçiliğini yapmaya soyunduğuna vurgu yapan Eylem, esas saldırının Kıbrıs Türk toplumunun varlığına, değerlerine, geleceğine yönelik olduğunu ve bu saldırıları planlayanlar ve uygulamaya çalışanların eğitim ve toplum gailesi kalmadığını söyledi.

Eylem, “Toplumun aydınlık, ilerici yüzü öğretmenlerimiz, sendikamız bu dayatmalara boyun eğmeyecek, saldırılar durdurulana kadar mücadeleye devam edecektir” diyerek, yarın ve sonraki gün “öğleden sonra derse girmeme eylemi”ni sürdürecekleri okulları paylaştı;

Yarın ve Salı günü eylemde olacak okullar;

Şht Hüseyin Ruso Ortaokulu, Mağusa Türk Maarif Koleji, Çanakkale Ortaokulu, Mehmetçik Ortaokulu

Eylem ayrıca salı günü saat 10.00’da Şehit Hüseyin Rosu Ortaokulu’nda eylem ve basın açıklaması gerçekleştireceklerini de belirtti.











Başa dön tuşu