InstagramKıbrısManşetSiyaset

Nurel: Kimlerin kasetleri olduğu, kimlerin nerelerde yolsuzluk yaptığı biliniyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ve parti üyeliğinden temmuz ayında istifa eden Redif Nurel, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve DP Milletvekili Hasan Tosunoğlu‘nun, Kalkınma Bankası‘ndan almak istediği kredi karşılığında kendisinden 2 buçuk milyon TL rüşvet istediğini açıkladı

Nurel: Bütçe 77 milyar değil 2 milyar sterlin

Nurel, dün Ada TV‘de katıldığı bir programda UBP-DP-YDP atama hükümetinin ekonomi politikalarını eleştirdikten sonra gündemi sarsacak skandal iddialar ortaya koydu.

Ülkeyi tek başına çeviren şirketler olduğunu, geçtiğimiz hafta Meclis‘ten geçen 78 milyar 717 milyon TL‘lik bütçenin aslında 2 milyar sterlin olduğunu söyleyen Nurel, seçim zamanı bu şirketlerin her birinden para alındığı için hükümetin buna ses çıkaramadığını belirtti.

“Kimlerin kasetleri olduğu, kimlerin nerelerde yolsuzluk yaptığı biliniyor”

Nurel, hükümete mensup siyasilerden kimlerin kasetleri olduğunu, kimlerin nerelerde yolsuzluk yaptığını, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda (Kıb-tek) 30 milyon Euro açık olduğunu ve kimlerin bu paraları aldığını, dünyada aranan suçluların 30 bin sterlin verip nasıl vatandaşlık aldığını herkesin bildiğini söyledi.

“10 bin TL’lik bağış için ‘5’i senin 5’i benim’ denildi”

Nurel bir spor kulübü başkanının da Turizm Bakanlığı’ndan kulüp için almak istediği bağış sırasında yaşananları şöyle anlattı;

“Bugün bir kulüp başkanı Turizm Bakanlığı’na 10 bin TL‘lik yardım makbuzu kesiyor. Siz makbuzu alıyorsunuz ve Başkana 10 bin TL değil 5 bin TL veriyorsunuz. Başkan parayı sayıyor ve 5 bin TL olduğunu görünce “Neden?” diyor ve cevap olarak “5’i senin 5’i benim” deniyor. Bu ülkede bir Bakan bir vekil bir bürokrat 5 bin TL’ye bile tenezzül ediyorsa, bu ülke bitmiştir”

“Fikri Ataoğlu ve Hasan Tosunoğlu benden 2 buçuk milyon TL rüşvet istedi”

Nurel skandal iddialarına devam etti ve kendisinden Bakan Ataoğlu ile vekil Tosunoğlu‘nun rüşvet istediğini de şöyle anlattı;

“Bizzat benden rüşvet istendi. Kalkınma Bankası‘ndan bir kredi talebimiz vardı. O kredi için benden 2 buçuk milyon TL istendi. Ben bu partinin Genel Başkan Yardımcısıyım, tabiki partiye destek vereceğiz ama elden size vermem, partinin hesabına yatırırım dedim. Bunu benden isteyen Fikri Ataoğlu ve Hasan Tosunoğlu idi. Ben bu parayı partinin hesabına yatıracağım dediğim için hala kredimi onaylamadılar. Gelsinler canlı yayında yüzleşelim. Şahitlerim de var.

Bu ülkede her alınan kredide yolsuzluk var. Turizm Bakanlığı fuarlara gidiyor, dünyanın parası harcanıyor. Bu paralardan dünya kadar para da kendi ceplerine kalıyor. Ama insanlar korkuyor, söyleyemiyor. Ama ben korkmam. Biz bu hırsızlıklara, yolsuzluklara ortak olmayacağız dedik. Ben bu ülke için savaşacağım”

Nurel’in o açıklamaları;











Başa dön tuşu