InstagramKıbrısSürmanşet

“Planlama onayı, AYK kararı, ruhsat ve işletme izni gerektiğini bilmiyor musunuz?”

Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu, Lefkoşa Köşklüçiftlik‘teki Ledra Palas trafik ışıkları yanında yer alan listeli binanın; özgün mimarisine ve mimari tipolojisine uygun olmayan, binanın bütünlüğünü bozan inşaat faaliyetlerinin yapıldığına dikkat çekerek, yetkilileri göreve davet etti

Eski Eserler Yasası’na uymayan eklentiler göz göre yapılmaya devam ediliyor

Odanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Şehir Planlama Dairesi, Lefkoşa Türk Belediyesi İmar Birimi ve Eski Eserler Dairesi‘nin yasa dışı gelişmelere göz yummaya devam ettiği belirtilerek, Köşklüçiftlik trafik ışıklarında yer alan listeli binanın özgün mimarisine, mimari elemanlarına, tarzına, mimari tipolojisine, dokusuna uygun olmayan, binanın bütünlüğünü bozan ilaveler yapmaya yönelik inşaat faaliyetleri devam ederken Lefkoşa İmar Planı, İmar Yasası ve Eski Eserler Yasası’na uymayan eklentilerin göz göre göre yapılmaya devam edildiğini kaydedildi.

Açıklamada, “Yapılan müdahale, koruma esaslarına, Lefkoşa İmar Planı Doku Koruma Alanı politikalarına, ilke ve kurallarına aykırı bir şekilde devam ediyor. İlgili kurumlar gereğini yapmıyor veya göz yumuyor veya farkında bile değiller. Böylece usulsüz ve aykırı gelişmeleri teşvik ederek suça ortak olmaya devam ediliyor” denildi.

“Bu faaliyetlerin bir an önce durdurulması için ilgili kurumlar göreve”

“Bu faaliyetlerin yapılabilmesi için planlama onayı, AYK kararı, ruhsat ve işletme izni gerektiğini bilmiyor musunuz?” diye sorulan açıklamada, yapılan gelişmelerin bir an önce durdurulması ve yasal gereklerin yerine getilmesi için ilgili kurumlar göreve çağırıldı.

Oda, “Oda olarak gereğinin yapılıp yapılmadığının takipçisi olacağımızı, gerekirse her türlü yasal yola başvuracağımızı tüm kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu