InstagramKıbrısManşet

Latif: Olanlar sadece Kıbrıslılara olmuyor, bilinsin istedim!

Lefkoşa‘da dün gece meydana gelen trafik çarpışmasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki Gabriel Shimata Kasongo‘nun Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi‘ndeki (UKÜ) öğretmeni Doç. Dr. Dilek Latif, Kasongo’nun Haziran ayında yüksek onur derecesiyle mezun olacağını söyledi

Latif: Giderek kötüleşen sistemsizlil masum bir cana daha sebep oldu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Latif, Kıbrıs’ın kuzeyinde giderek kötüleşen yönetim sorunlarının ve sistemsizliğin masum bir cana daha sebep olduğunu söyleyerek, olanların sadece Kıbrıslılara olmadığını belirtti.

Latif’in açıklamasının tamamı şu şekilde;

“Dün akşam bisikletiyle kendi yolunda giderken sarhoş ve ehliyetsiz bir sürücünün çarpması sonucu bölümümüzün en başarılı, en çalışkan, en saygılı, gözlerinin içi gülen öğrencimiz Gabriel Shimata Kasongo’yu kaybettik.

“Öğrencimiz yüksek onur derecesiyle Haziranda mezun olacaktı”

Her gün artan suç oranı ve kazalar için yabancı öğrencileri suçlayan, onlar yüzünden biz “yerli Kıbrıslıların” artık can ve mal güvenliği kalmadığına veryansın eden, çarpışmayla ilgili yine kayıtsız öğrencilerden biri diye yorum yapıp haksız önyargıları körükleyenlerin bilgisine.

Öğrencimiz yüksek onur derecesiyle Haziranda mezun olacaktı, bu adada giderek kötüleşen yönetim sorunları ve sistemsizlik bir masum bir cana daha sebep oldu.

Yani olanlar sadece Kıbrıslılara olmuyor, bilinsin istedim”











Başa dön tuşu