EkonomiInstagramKıbrısManşet

Maviş: Bir ayağımız Mahkemede bir ayağımız da eylemde olacak

Kamuda örgütlü beş sendikanın, vergi dilimlerini düzenleyen ve çalışanın vergi yükünü artıran Yasa Gücünde Kararname‘nin iptali için Anayasa Mahkemesi‘nde açtığı dava, karşı tarafın dinlenmesi adına ertelendi

Maviş: Çalışana vergi yükü getirmek kabul edilemez

Mahkeme çıkışı sendikalar adına konuşan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, gelirini doğru beyan edenlerin cezalandırılmaması ve gelir vergisi oranlarının artırılmaması için dosyaladıkları davanın ilk duruşmasının görüşüldüğünü ve Mahkemenin, karşı tarafın dinlenmesi amacıyla davayı Perşembe saat 10.30‘a (11 Ocak) ertelediğini duyurdu.

Maviş şunları kaydetti;

“Alım gücünün düştüğü, enflasyonun tavan yaptığı, dövizin hala yükseldiği ve temel gıdaya dahi ulaşmanın zorlaştığı bir dönemde, çalışana vergi yükü getirmek ve bu oranı yüzde 37’den yüzde 40’a çıkarmak kabul edilemez.

Hali hazırda Maliye Bakanı’nın yaptığı gafletle Hayat Pahalılığı oranı yüzde 50.31 çıktı. Asgari ücret daha belirlenmeden, belirlenecekmiş gibi davranarak, zam yapılmasına neden olundu.

“Bir ayağımız Mahkemede bir ayağımız da eylemde olacak”

Burak Maviş

Maliye’nin zenginleşmesi beklenirken, hepimiz fakirleşeceğiz. Ama vatandaşı savunmasız, korumasız bırakmayacağız. Bir ayağımız Mahkemede bir ayağımız da eylemde olacak.

Hükümetten talebimiz vergi oranlarını aynı bırakması, günümüz koşullarına göre güncellenmesi ve çalışanların huzurunu bozmamasıdır”

Bengihan: Genel grev yapacağız

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Güven Bengihan da, bu yasanın geri çekilmemesi durumunda, bir iki gün değil genel grev yapacaklarını söyledi.

Güven Bengihan

Bengihan, “Yasayı geçirmeyi bir denesinler, hodri meydan” dedi.

Davayı açan sendikalar: Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Ebeler Hemşireler Sendikası (KTEHS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (KAMUİŞ)











Başa dön tuşu