InstagramKıbrısManşet

İsias kafilesi yurda döndü

Adıyaman’da görülen İsias davasını takip etmek için 3 Ocak‘tan bu yana bölgede olan; aileler, avukatlar, bakanlar, milletvekilleri ve basın çalışanlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik Kıbrıs kafilesi yurda döndü

Karakaya: Psikolojik ve fiziksel açıdan çok zor bir beş gündü

Havaalanı çıkışında BRT‘ye açıklama yapan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, psikolojik ve fiziksel açıdan çok zor bir beş günlük mücadelenin ardından evlerine geri döndüklerini söyledi.

Karakaya, “Şampiyon meleklerimizin adaletin sağlamak ve suçluların en ağır ceza alması için son nefesimize kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“Gerçek; İsias’da bir katliam olduğu, orada apaçık cinayet işlendiği ve 72 canın kaybedildiğidir”

Duruşmanın ilk gününden itibaren, mahkeme salonunda her türlü yalanı dinlediklerini ancak 11 aydır nasıl güçlülerse orada da birbirlerinden ve tüm Kıbrıs Türk halkından destek alarak ayakta kaldıklarını kaydeden Karaya, kendileri için tek bir gerçek olduğunu, onun da İsias’da bir katliam olduğu, orada apaçık cinayet işlendiği ve 72 canın kaybedildiği olduğunu vurguladı.

Karakaya, “Adalet yerini bulmazsa tam bir hukuk katliamı olacağını hep söyledik söyleyemeye de devam edeceğiz. Dört gün süren duruşmaların ardından bir sonraki duruşma 26 Nisan’da olacak. Bu tarihe kadar tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam ve diğer adli kontrol kararları da aynı şekilde devam edecek” dedi.

“Biz buradayız, verdiğimiz sözün arkasındayız, vazgeçmeyeceğiz, Şampiyonlar ölmez”

Karakaya şöyle devam etti;

“Tüm aileler olarak; bu katillerin tutukluluk hallerinin devam edeceğini bilmemiz şu anda içimizi rahatlatmıştır. Önümüzde çok uzun bir dava sürece var. Bu süreci tek yürek olarak atlatacağız. Bu zorlu beş gün boyunca yanımızda olan avukat ekibimize, başkanımız ve ekibine, bakanlarımız, milletvekillerimize, konsoloslukta ve elçilikte görev yapanlara, KTOEÖS’e ve evimizde ve burada ve tüm dünyada sevenlerimiz ve dostlarımıza çok teşekkür ederiz.

Aynı zamanda günlerce yanımızda olan ve tüm haberleri size eksiksiz iletmeye çalışan basın emekçilerimize de gönülden teşekkür ederiz. Biz buradayız, verdiğimiz sözün arkasındayız, mücadeleye devam edeceğiz gerekenin Türkiye Cumhuriyeti adaleti tarafından yapılacağını biliyoruz ve adalet sağlanana kadar da vazgeçmeyeceğiz. Şampiyonlar ölmez”











Başa dön tuşu