InstagramKıbrısManşetSiyaset

Atlı: Konu; Kıbrıslıtürkler olarak bu üçlünün Meclis’te çoğunluk sağlamasına nasıl izin verdik?

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, “vicdani ret hakkının tanınması” için sunulan Askerlik Yasası (Değişiklik) Önerisi‘nin hükümet partileri tarafından reddedilmesine şaşırmadığını, asıl konunun bu “üçlününMeclis‘te çoğunluk olması olduğunu belirtti

Atlı: Konu; Kıbrıslıtürkler olarak bu üçlünün Meclis’te çoğunluk sağlamasına nasıl izin verdik?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atlı, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) tarafından Meclis’e sunulan önerinin ivediliğini reddeden UBP, YDP ve DP‘nin zaten ilgili yasa tasarısını kabul etmelerini beklemediklerini söyleyerek, “Bu riyakar üçlüden insan haklarını veya istemeyen birinin beline zorla silah vermenin ‘milli güvenlik’ açısından yaratacağı sıkıntıları değerlendirmesini de beklemiyorduk zaten” dedi.

Konunun; Kıbrıslıtürkler olarak bu üçlünün Meclis’te çoğunluk sağlamasına nasıl izin verdiği olduğunu kaydeden Mine Atlı, “UBP, DP ve YDP’yi eleştirmek bizi nereye götürür bilmiyorum ama koltukları dünyaya barış ve insan hakları penceresinden bakan insanlarla doldurmamız gerektiği kesin. Bunun için biz ne yapıyoruz? Ne yapacağız? Bu önemli” dedi.











Başa dön tuşu