EkonomiInstagramKıbrısManşet

Sendikalar Çarşamba günü Başbakanlık önünde olacak: “Tahammülümüz kalmadı!”

Kamuda yetkili 5 sendika, (KTOEÖS, KTÖS, KTAMS, KAMUSEN, KAMU-İŞ) yapılan görüşmelere rağmen emekçilerin vergi oranını yüzde 40’a çıkarmakta ısrar eden atama hükümeti protesto etmek için Başbakanlık önüne gidecek

Eylem: Genel grev kararı alırız

Sendikalar adına yazılı açıklama yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, yapılan görüşmeler ve uyarılara rağmen kölelik şartlarına mahkum edilen emekçilerin vergi oranını yüzde 40’a çıkarmaya ısrar eden Üstel hükümetinin bu tavrına karşı en sert ve kararlı duruşu ortaya koyacaklarını belirtti.

Çarşamba günü saat 10.00’da Başbakanlık önünde mücadele ateşini yakacaklarını söyleyen Eylem, “Ayrıca sendikalarımız konu olan kararnamenin yasallaşmak üzere herhangi bir şekilde komiteye gelmesi durumunda (Çarşamba, Perşembe) genel grev kararı açıklayarak Meclis önünde olacaktır. Yoksullaştırmak, yok edilmek istenen halkımıza yapılan bu saldırılara tahammülümüz kalmamıştır. Bu konuda mücadele kararlılığı içerisindeyiz. Tüm halkımızı, çalışanları, sendikaları mücadeleye davet eder, saygılar sunarız” dedi.











Başa dön tuşu