InstagramKıbrısManşetSiyaset

TDP: Dünya bilim üretirken, ülkedeki sığ sağ siyaset kaldırım politikasıyla geriye gidiyor

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ve tüm militarist güçlerin adadaki varlığını kalıcılaştırmak için statükonun üzerinde yatan bir partinin “vicdani ret” konusunda “ateşkesi” hatırlamasının tam bir “duruma göre kılıf uydurma” tavrı olduğunu belirtti

TDP: Maliye’nin kasası doldurulduğunda doğal olan, vicdanen yapılmadığında mı anormal?

Parti açıklamasında, muhalefet tarafından Meclis’e sunulan ve vicdani ret hakkının tanınması için Askerlik Yasası’nda değişiklik öngören önerinin, hükümet partilerinin oyları ve “ateşkes” gerekçesiyle reddedilmesinin; “bedelli askerlik” gerçeği ortada dururken kabul edilemeyecek kadar absürt bir gerekçe olduğunu vurguladı.

“Para karşılığında yani Maliye’nin kasası doldurulduğunda yapılmaması doğal karşılanan askerlik, vicdan meselesi ile yapılmayınca mı anormal karşılanıyor?” diye soran TDP, bunun tam ikircikli durum ve ikiyüzlü bir yaklaşım olduğunu kaydetti.

“Vicdani retçiler, yurtlarına daha yararlı olabileceği alanlarda ‘yurt ödevini’ yerine getiriyor”

UBP başta olmak üzere hükümet partilerinin bu savunmasının kolayca çürütülebilen temelsiz bir bahane olduğunun altının çizildiği açıklamada, TDP’nin evrensel demokratik değerlere bağlılığına vurgu yapılarak, bu tutumun bu değerlere tamamen aykırı olduğu ve insan haklarını yok saymak anlamına geldiği dile getirildi.

TDP açıklamasında, “Dünyanın birçok ülkesinde vicdani ret hakkı var ve bu hakkı kullananlar ‘gönüllü hizmet’ adı altında, kendi yurtlarına ve yurttaşlarına daha yararlı olabilecekleri alanlarda ‘yurt ödevlerini’ yerine getiriyorlar” denildi.

“Dünya yeraltında ve gökyüzünde bilim üretirken, ülkedeki sığ sağ siyaset hala kaldırım politikasıyla geriye gidiyor”

“Gelirlerimizi öğretmenlerden, doktorlardan ve bilim insanlarından hizmet almak yerine, üstelik silah tutmak da istemeyen insanlara üstüne para vererek, bütçe ayırarak kullanıyoruz” diyen TDP ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ve tüm militarist güçlerin adadaki varlığını kalıcılaştırmak için statükonun üzerine yatan bir partinin “ateşkesi” hatırlamasının da tam bir “duruma göre kılıf uydurma” tavrı olduğunu belirtti.

Parti açıklamasında, “Dünya gökyüzüne çıkıp, yerin altına inip her gün bilim üretirken, Kıbrıs’ın kuzeyindeki sağ siyaset tam bir kaldırım politikasıyla geriye doğru gidiyor, Kıbrıs Türk toplumunu da peşinden sürüklemek istiyor. Bu sığ ve bağnaz takımın gençleri kendi silahlı güçleri olarak önlerine katıp birer insan öldürme makinası yapma isteği karşısında, barıştan, diyalogdan ve eline silah almak istemeyen gençlerimizden yana tavrımızı ısrarla sürdüreceğiz” dedi.

TDP Basın Bürosu











Başa dön tuşu