EkonomiInstagramKıbrısManşet

Yarkıner: Kalecik sözleşmelerine rağmen Kıb-tek’in borcu değil 100 milyonlarca dolar alacağı var

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Ayer Yarkıner, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) AKSA‘ya borcu değil aksine 100 milyonlarca dolar alacağı olduğunu söyleyerek, adalet geciktiği sürece kurumun ve ülkenin, yöneticileri tarafından soyulmaya devam edeceğini kaydetti

Yarkıner: Vahşi Kalecik sözleşmelerine rağmen, Kıb-tek’in 100 milyonlarca dolar alacağı var

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yarkıner, Kıb-tek’i AKSA’ya borcu var diye borçlandıranlara “Utanmıyor musunuz?” diye seslendi.

Kıb-tek’in hiçbir dönemde AKSA’ya, “muteber tanzim edilen belgeler ile” borcu olmadığını savunan Yarkıner, hatta kurumun, “vahşi Kalecik sözleşmelerine rağmen, 100 milyonlarca dolar alacağı olduğunu söyledi.

“Resmi ünvanlı bu hırsızlar bireysel zenginlikleri için Kıb-tek’i ve ülke insanını borçlandırırken, “en büyük cami” açılışlarında boy gösteriyor”

Adaletin tecellisi geciktiği müddetçe ülke ve Kıb-tek’in, yönetenleri tarafından soyulmaya devam edileceğini kaydeden Yarkıner, izinsiz bir otelin GES kurulumunu on-grid yapan utanmazların, adalet tecelli etmemesinden cesaret aldıklarını ve resmi ünvanlı bu hırsızların bireysel zenginlikleri için Kıb-tek’i ve ülke insanını borçlandırırken, maalesef “en büyük cami” açılışlarında da boy gösterdiğini anlattı.

Yarkıner, “Ülke enerji ihtiyacının karşılanmasında yolsuzluk ve suistimal çok derindir. Ülkemizdekiler ile sınırlı olmadığı da Kalecik III anlaşmasıyla ortaya çıkmıştır. Ülkemiz aç gözlülerin arpalığına dönüştürüldü. Buna sebep olan sahte vatanseverlerin yargı önüne çıkması ne kadar gecikirse talan da o kadar çok ve toparlanma da o kadar zor olacak” dedi.











Başa dön tuşu