InstagramKıbrısManşetSağlık

Bengihan: Mağduriyet yaşayan onlarca sağlık çalışanı var

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek‘in, Nakil Tüzüğü‘ne aykırı şekilde kendi partililerine imtiyaz sağlayarak yaptığı nakillerin iptali için Yüksek İdare Mahkemesi‘nde dava açtı

Bengihan: Ülkenin Anayasa’sında “hukuk devleti” yazıyor

Mahkeme önünde açıklama yapan KTAMS Başkanı Bengihan, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek‘in yaptığı ayrımcılığı ve Nakil Kurulu‘na aykırı idari işlemi iptal ettirmek için dava açtıklarını söyleyerek, ülkenin Anayasa’sında “hukuk devleti” yazdığını hatırlattı.

Bengihan, “Anayasamız yürütmenin başında olan Bakanlara ve Başbakana, yasaların koruyucusu olma ödevi yüklüyor. Ancak bizim Bakanlarımız kendi partililerini daha rahat ve uygun yerlere nakil ettirerek ayrıcalık gösteriyor” dedi.

“Mağduriyet yaşayan onlarca sağlık çalışanı var”

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın, tüm kamu sağlık çalışanlarının gerek ilçe naklini, gerekse görev yeri ve değişikliğiyle ilgili işlemleri Nakil Tüzüğü çerçevesinde Nakil Kurulu’nun yetkisine verdiğini hatırlatan Bengihan, yasa koyucunun Bakan’ın bunları yapmasını isteseydi, bu yasayı yapmayacağını kaydetti.

Bengihan, “50 senedir ülkeyi yöneten siyasi irade, partizanlık ve kendi yandaşlarına imtiyaz sağlıyor. Bundan mağduriyet yaşayan ve Nakil Kurulu’na başvuran onlarca sağlık çalışanı da var. Bu Bakanlar çalışma barışını da bozdular, çalışanlar arasında huzursuzluk yarattılar” dedi.

Güven Bengihan

“Bakan’ı uyardık ancak kendi siyasi beklentileri nedeniyle uyarılarımızı dinlemedi”

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek‘i, “Nakilleri geri alın ve hak sahibi olanlar adaletli şekilde Nakil Kurulu tarafından nakledilsin” uyarısını yaptıklarını ancak Bakan’ın siyasi beklentiler nedeniyle bu uyarılarını dikkate almadığını söyleyen Bengihan, “Bu ülkeye hizmet etmek için geldik” sözlerinin de yalan olduğunu vurguladı.

Bengihan, “Onların bir tek bildiği kendi partililerine yer yaratmak, geriye kalan umurlarında değil. Birinin hakkı yenmiş ya da adaletsizliğe uğramış, kendi partilisi değilse umurlarında değil. Sayın Bakanın babasından miras kalmadı o Bakanlık. Yasa, tüzük ve yönetmeliklere göre işlem yapmak zorundadır. Partizanlık yapacaksa UBP İlçe binasına gidip istediği görevlendirmeleri yapsın. Sağlık Bakanlığı onun partililerinin malı değildir” dedi.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu