InstagramKıbrısManşetSiyaset

Töre: Güneye değil KKTC’ye iade edilmesi gerekir, bizim tapularımız geçerlidir

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, İtalya‘da tutuklu bulunan Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe‘nin de eşi olan Avukat Akan Kürşat‘la ilgili garip açıklamalarda bulundu

Töre: Ortada bir dolandırıcılık yoksa Roma’da yargılanmasına gerek yok

Meclis Basın Bürosu tarafından verilen açıklamaya göre Töre, Ada TV’de katıldığı programda Nupelda Karabuğday‘ın sorularını yanıtladı.

Töre, kuzeydeki Rum mallarının satışına aracılık ettiği gerekçesiyle Kıbrıs Cumhuriyeti‘nin talebiyle Roma‘da tutuklanan ve geçtiğimiz haftadan bu yana cezaevinde bulunan Kürsat için “Ortada bir dolandırıcılık yoksa Roma’da yargılanmasına gerek yok” dedi.

“KKTC’ye iade edilsin, bizim tapularımız geçerlidir”

Kürşat’ın Larnaka’dan değil İstanbul üzerinden Roma’ya gittiğini belirten Töre, “Akan Kürşat’ın güney Kıbrıs’a iade edilmesi yanlış olur. Ya Roma’da yargılanır ya da KKTC’ye iade edilir” dedi.

Töre, mülkiyet rejimi konusunda güney Kıbrıs ve Avrupa Birliği’nin (AB) yaptığı baskıların gelip geçici olduğunu, KKTC tapularının da geçerli olduğunu savundu.

Güneyde malı bulunan ancak halen eş değer olarak bunları alamayan insanlar olduğunu ifade eden Töre, yasal hak sahiplerinin de bir an önce haklarını alması gerektiğini söyledi.











Başa dön tuşu