InstagramKıbrısManşet

Tatar: KDV ve Kurumlar Vergisi yasaların öngördüğü tarihlerde ödenecektir

Kanal T eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sibel Tatar, Kanal T’nin Kıbrıs Bağımsız Medya Grubu’na 500 bin sterlin karşılığında satıldığını söyleyerek, vergilerinin de yasaların öngördüğü tarihlerde ödeneceğini açıkladı

Sibel Tatar: Kanal T 500 bin sterlin karşılığında satıldı

Yazılı açıklama yapan Sibel Tatar, Kıbrıs Bağımsız Medya sahibi iş insanı Niyazi Şanal’a, 1 Aralık 2023 tarihinde Kanal T’nin isim, lisans hakkını, televizyon ekipmanlarını 500 bin sterlin karşılığı devrettiklerini belirterek, buna ilişkin KDV ve kurumlar vergisi ödemelerinin yasaların ön gördüğü tarihlerde ödeneceğini söyledi.

Sibel Tatar, “Bilindiği üzere, KKTC’nin ilk özel TV Kanalı Kanal T Kasım 1996 tarihinde, Sayın Ersin Tatar tarafından kurulmuştur. Sayın Ersin Tatar’ın Maliye Bakanı olmasını takiben, Haziran 2009 tarihi itibariyle Kanal T Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü tarafımca üstlenilmiştir. Yaklaşık 15 yıl süren görevimi; tarafsızlık ve şeffaflık ilkesini esas alarak yürüttüğümün, izleyicilerimiz tarafından bilinmesinden mutluluk duyuyorum” dedi.

“KDV ve Kurumlar Vergisi yasaların öngördüğü tarihlerde ödenecektir”

“Aynı şeffaflığı, devir sürecine ilişkin sergilemeyi de bir borç biliyorum” diyen Sibel Tatar, bahse konu edilen devir işlemlerinin 500 bin sterlin karşılığında gerçekleştirildiğini ve KDV ve Kurumlar Vergisi’nin de yasaların öngördüğü tarihlerde ödeneceğini kaydetti.

Sibel Tatar, “Kıbrıs Bağımsız Medya Grubu’na yeni yayın hayatlarında başarılar diler, bugüne kadar Kanal T’ye emek veren programcılarımıza, çalışanlarımıza ve izleyicilerimize yürekten teşekkür ederim” dedi.











Başa dön tuşu