InstagramKıbrısSürmanşetYaşam

9 örgütün ortak organizasyonu: Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi

Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi Organizasyon Komitesi Başkan Vekili Asya Eminoğlu, Kıbrıslıtürk gençlerin düzenlediği en kapsamlı organizasyon olan “Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi“nin üçüncüsüne ait raporun, bugün Lefkoşa Bedesten‘de yapılacak etkinlikte açıklanacağını duyurdu

9 örgütün ortak organizasyonu

Yazılı açıklama yapan örgüt kongrenin, 12-13 Ağustos 2023 tarihlerinde Avrupa Birliği Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Eğitimde Gençlik İnisiyatifi, Girne Gençlik Derneği, Güzelyurt Gençlik Derneği, İskele Gençlik Derneği, Lefke Gençlik Derneği, Lefkoşa Gençlik Derneği ve Mağusa Gençlik Birliği ortaklığı ile organize edildiğini belirtti.

Kongreye, 200’ü aşkın 18-30 yaş arasındaki genç katılımcının katıldığı, çevre, eğitim, ekonomi, kültür, sağlık, teknoloji ve toplum alanlarında toplam sekiz komitede katılımcıların iki gün boyunca toplumu ve dünyayı ilgilendiren sorunları tartışıp, kararlar aldığı belirtildi.

“Rapor bir kılavuz ve önemli bir arşiv niteliğindedir”

Kıbrıslıtürk gençlerin karar alma mekanizması olan kongrenin, Kıbrıslıtürk gençlerin vizyonlarını yansıtabilmeleri adına, 8 farklı komitede gerçekleştirilen yoğun tartışmalar sonucunda alınan kararları içeren III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi Raporu’nun halkla buluşacağının bilgisinin verildiği açıklamada, “Bu komiteler, eğitimden istihdama, kültürel mirasın korunmasından sosyal sorumluluk projelerine kadar geniş bir yelpazede önemli konuları ele almış ve gençlerin perspektifinden çıkan çözüm önerilerini kararlarına taşımışlardır” denildi.

Açıklamada, “Kongre sonrasında, delegeler tarafından alınan bu kritik kararlar, III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi Raporu’nda detaylı bir biçimde yerini almıştır. Bu rapor, Kıbrıslıtürk gençlerinin düşüncelerini, fikirlerini ve vizyonlarını içeren bir kılavuz ve önemli bir arşiv niteliğindedir” ifadeleri kullanıldı.

III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi Raporu’nun resmî lansmanı, 19 Ocak Cuma günü saat 19.00’da Bedesten, Lefkoşa’da gerçekleşecek.











Başa dön tuşu