InstagramKıbrısManşet

Üstel’in terfi listesi durduruldu!

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Ahmet Tuğcu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) Yönetim Kurulu‘nun sendikanın onayı olmadan bir dizi tayin ve terfi kararları aldığını ancak El-sen Yönetim Kurulu’nun girişimleri sonucunda Kıb-tek Yönetimin geri adım attığını belirtti

Tuğcu: El-sen’in girişimleri sonucunda Kıb-tek Yönetimi geri adım attı

Yazılı açıklam yapan El-sen Başkanı Ahmet Tuğcu, KIB-TEK Yönetim Kurulunun dün, kurumda yetkili sendika olan El-sen ile imza koyduğu Toplu İş Sözleşmesi’nin hilafına davranarak, El-sen’in katılımı ve onayı olmadan kurumda bir dizi tayin ve terfi kararları aldığını söyledi.

İlgili kararların alındığının öğrenilmesinin hemen ardından olağanüstü toplantı yapan El-sen Yönetim Kurulu’nun girişimleri sonucunda Kıb-tek Yönetimin geri adım attığını belirten Tuğcu, ilgili tayin ve terfi kararlarının yürütülmesini, Pazartesi günü sendika yetkililerinin de hazır bulunacağı yeni bir toplantıda yeniden ele alınana dek durdurulduğunu ifade etti.

Tuğcu, “El-Sen’in talebi ve tavrı iş barışını bozmayacak, hizmet verimliliğini arttıracak, adaletli bir terfi mekanizmasının uygulanmasıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.











Başa dön tuşu