InstagramKıbrısManşet

KTTB-KTEB: Özür dahi dileyemeyen bir Bakan olarak o koltukta hala oturmaktadır

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB), hekimlerin ve eczacıların meslek örgütleri olarak, özellikle son dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun mesleklerine, meslek onurlarına yaptığı ithamları ve saldırı niteliğindeki açıklamalarını kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti

KTTB-KTEB: Bu süreçte, Gardiyanoğlu yanlış adımlar attı ve şeffaf davranmadı

İki Birlikten yapılan ortak açıklamada, reçete soruşturması bahanesi ile mesleklerine ve saygınlıklarına yapılan saldırılara kızgın ve öfkeli oldukları belirtilerek, şiddetle kınadıkları vurgulandı.

Yaşanan süreçte, Gardiyanoğlu’nun yanlış adımlar attığı ve şeffaf davranmadığı söylenen açıklamada, “Sosyal Sigortalar Dairesi içerisinde polis tarafından bir soruşturma yapılmadığı halde ilk TV programında yapıldığını ileri sürerek kamuoyunu yanıltmıştır” denildi.

“Gardiyanoğlu’nun hekimler ve eczacılarla ilgili sözleri, saldırıları kabul edilebilir değildir”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Yaklaşık 4 aydır sürdürülen reçete soruşturmasında özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun biz hekimler ve eczacılarla ilgili sözleri, saldırıları kabul edilebilir değildir.

“Hekimler” ve “Eczacılar” tarih boyunca toplum içinde güven duyulan, inandırıcı, sözüne itimat edilen, aydın, ilerici, toplumun kendinin ve sevdiklerinin canlarını emanet ettikleri kişiler olmuştur. “Hekimlik” ve “Eczacılık” toplumda saygı gören, onurlu meslek gruplarıdır.

“Attığı yanlış adımlar nedeni ile halkın sosyal sigortadan reçete almasını engelledi”

Biz Kıbrıslı Türk hekimlerin ve eczacıların meslek örgütleri olarak, özellikle son dönemde Gardiyanoğlu’nun mesleklerimize, meslek onurumuza yaptığı ithamları, saldırı niteliğindeki açıklamalarını kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu süreçte, yanlış adımlar atmış, şeffaf davranmamış, Sosyal Sigortalar Dairesi içerisinde polis tarafından bir
soruşturma yapılmadığı halde ilk TV programında yapıldığını ileri sürerek kamuoyunu yanıltmıştır. Attığı yanlış adımlar nedeni ile halkın sosyal sigortadan reçete almasını engellemiş, yasanın kendisine verdiği sorumluluğu ve görevini yapmamıştır.

“4 ayın sonunda sunduğu sistem tek kelimeyle fiyaskodur”

Yeni sistemin açılacağını belirttiği tarihler sürekli ertelenmiş, bu konuda bürokratlarının önerilerini ve görüşlerini dahi dinlememiştir. 4 ayın sonunda sunduğu sistem tek kelimeyle fiyaskodur.

Hastalarımız ilaç paralarını ceplerinden ödeyip parasını aylar sonra almayı beklemek zorunda bırakılmıştır.

“Özür dahi dileyemeyen bir Bakan olarak o koltukta hala oturmaktadır”

Bakan olarak yapması gereken tek şey;

Şu anda bulunduğu makamın ağırlığını, görevlerini, sorumluluklarını ve toplumun menfaatlerini ön planda tutup tutmadığı özeleştirilerini yapması, değerlendirmesi ve bu görevi layıkıyla sürdürüp sürdüremeyeceğine karar vermesidir. Özellikle hastalarımız açısından yarattığı büyük mağduriyetin farkında dahi olmayıp “ÖZÜR” dahi dileyemeyen bir Bakan olarak o koltukta hala oturmaktadır.

“Reçete soruşturması bahanesi ile yapılan saldırılara kızgınız, öfkeliyiz ve şiddetle kınıyoruz!”

Biz KTTB ve KTEB olarak;

• Her zaman halk sağlığını, mesleklerimizin onurunu, saygınlığını korumayı ön planda tutarak her koşulda kesintisiz hizmet veren meslek örgütleriyiz.

•Bizler Kıbrıslı Türk “Hekimler” ve “Eczacıların” her zaman hakkını savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz.

•Daima adaletin, şeffaflığın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.

•Reçete soruşturması bahanesi ile mesleklerimize, saygınlığımıza yapılan saldırılara KIZGINIZ, ÖFKELİYİZ ve ŞİDDETLE KINIYORUZ!”











Başa dön tuşu