InstagramKıbrısManşet

RESBİR: Acil önlem alınmazsa batma noktasına geleceğiz

Restorancılar Birliği (RESBİR), uzun zamandır dile getirdikleri fahiş et fiyatlarıyla ilgili durumun yeni yıl itibarı ile işin içinden çıkılmaz bir hal aldığı belirterek, acil önlem alınmazsa işletmelerin batma noktasına geleceğini vurguladı

RESBİR: Acil önlem alınmazsa batma noktasına geleceğiz

Birlikten yapılan açıklamaya göre, an itibarı ile hayat pahalılığının çok üzerinde gelen zamlarla restorantların faaliyetlerini sürdürebilmek için uygulaması gereken fiyatın halkın alım gücünün üzerinde olduğu söylendi.

Acil önlem alınmazsa işletmelerin batma noktasına geleceği belirtilen açıklamada, “Şu anki durum Restorantları güneyden et almaya zorlamakta ve kaçacakçılığa teşvik etmektedir” denildi.

Birlik açıklamada, “RESBİR olarak tüm yetkililerle görüşme girişimleri gerçekleşmiştir. Görüşmeler sonucundaki sonuçları ve alacağımız tavrı şeffaflıkla halkımız ile paylaşacağız” diyerek, yöneticileri, içinden çıkamayacak hale gelen sorunlarla ilgili çözüm bulmak için derhal harekete geçmeye çağırıp, aksi halde tepkilerinin sert olacağını kamuoyuna duyurdu.











Başa dön tuşu