InstagramKıbrısManşet

Balcı: Mağusa’daki atıl durumdaki yapılar, şehir güvenliğini tehdit ediyor

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı, Mağusa’daki atıl durumda bulunan binaların şehir güvenliğini tehdit ettiğini, bunlardan birinin de Mağusa Belediyesi‘ne ait kreş binası olduğunu belirtti, belediye ve polisi göreve çağırdı

Balcı: Mağusa’daki atıl durumdaki yapılar, şehir güvenliğini tehdit ediyor

Yazılı açıklama yapan Balcı, Mağusa’daki terkedilmiş veya boş bırakılmış yapıların; suç mekanları haline geldiğini, bu yapıların da genelde mal sahibi vefat eden ve çocukları, torunları tarafından paylaşılamayan, çok ortaklı yapılar olduğunu söyleyerek, bakımsız ve atıl durumda bulunduklarını kaydetti.

Balcı, “Bu yapılar mahalle içlerinde tehlike yuvalarına dönüşmüş durumdadır. Çok ortaklı yapıları bir kenara bırakalım Mağusa Belediyesi’ne ait Palm Beach bölgesindeki eski kreş binası da yıllarca atıl durumda kalmıştır. Belki maddi kaynak sıkıntısından hayata döndürülememiş olabilir ancak güvenlik önlemleri alınıp çevreyi tehdit edecek duruma gelmesi engellenebilmeliydi” dedi.

“Belediye derhal önlem almalı, polis şikayetlere geri dönmelidir”

Üstelik bu binanın bahçesinin de çocuk parkı olarak kullanıldığını söyleyen Balcı, kim olduğu bilinmeyen grupların bina içinde ateş yaktığını ve çevreye küfürler savurarak bölge sakinlerini de tehdit eden duruma gelindiğini belirtti.

Balcı, “Bu bina derhal Mağusa Belediyesi tarafından kapatılmalı ve güvenliği sağlanmalıdır. Polis Müdürlüğü’nün de bu ihbarlara sessiz kaldığını üzülerek görmekteyiz. Aranıp rahatsızlık bildirilmesine rağmen binaya gelmeyen polisin neden gelmediği önemli bir soru işaretidir. Bir bölgenin güvenliğini sağlamakla yükümlü tüm birimleri göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu