KıbrısManşet

Topal: İsterse partim beni eleştirsin, isterse ters düşeyim, fark etmez

Halkın Partisi Milletvekili Hasan Topal BRT’de katıldığı bir canlı yayında, en doğru hükümet modelinin icraat hükümeti olabileceğini söyleyerek, ‘Bakanlık istiyorum’ dedi

Topal: Neden yeniden UBP- HP hükümeti kurulmasın ki?

“Seçim hükümeti değil icraat hükümeti kurulmalı” diyen Topal, HP’nin yer alacağı olası bir hükümette bakanlık istediğini açıkladı.

Topal’ın söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

“İnsanlar evlenip boşanır tekrar evlenir doğasında var. Neden yeniden UBP-HP hükümeti kurulmasın ki. Seçim hükümeti bence gerekli değil. Artık insanlar seçim kelimesini duymaktan bıktı usandı. Ben icraat hükümetine sıcak bakarım”

“Artık bıçak kemiğe dayandı”

“Neyi bekliyoruz?  Artık bıçak kemiğe dayandı. Evet parti meclisleri partilerin olmazsa olmazıdır ama günün sonunda Meclis’te elini kaldıracak olan adam benim. Kendi vicdanımla başbaşayım. Ona göre hareket edeceğiz.

Yanlış olan bir şeyi parti içerisinde de eleştiririm. Ben vicdanıma karşı sorumluyum. Vicdanımın rahatsız edeceği hiçbir şeyi ben kabul etmem. Ne isterse olsun. İster parti beni eleştirsin isterse ters düşeyim hiç fark etmez”

“Parti içinde benimle gelen gelir gelmeyen gelmez”

“Halkın istekleri doğrultusunda adımlar atılmak zorundadır. HP’nin hükümette olması gerekir. Bize çıkan tablo bu. UBP’nin hükümet kurma denemesinde o günkü şartlar uygun değildi diye HP hükümet oluşumuna girmedi.

Şimdi çaresiz kalırsan ne yapacaksın. Çaresiz kalırsan birinin bu ateşe kendisini atması lazım. Bu işin ben Hasan Topal olarak kendimi ateşe atarım. Benimle gelen gelir gelmeyen gelmez”

“Yapabileceğime inandığım için bakanlık isterim”

“Her milletvekili bakanlık ister. Evet yapabileceğime inandığım için isterim. Açık söyleyeyim ne var bunda. Utanılacak birşey var mı bunda. Bu kadar senelik hekimim, tecrübem var, tarih eğitimi uzmanıyım ve halkın içindeyim. Yapabileceğime inandığım için isterim bunda ayıp birşey yoktur. Ben parmağımın arkasına saklanmam”

 “Elimi masaya vurup konuşmam gerek”

“Halka hizmet etmek istiyorum. Başka bir beklentim yok. Artık daha bir elimi masaya vurup konuşmam gerek. Ben doktor olduğum sene arkadaşlar daha doğmadıydı. 81 doğumlu arkadaşlarımız var. Ben 1981 yılı mezunuyum”

“Çok geniş tabanlı ile iş yapılamaz”

“Kedinin siyah beyaz olmasına bakmam ben. UBP ile de CTP ile de kurarsın ama önemli olan iş yapmaktır. Çok geniş tabanlı ile iş yapılamaz”











Başa dön tuşu