InstagramKıbrısManşetSiyaset

Rakibi oldu diye vekiline demediğini bırakmadı: Gözün Bakanlıkta mı? Hangi tecrüben var senin?

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Gaza gelip bana aday olmaz” dediği Talip Atalay‘ın Genel Başkan adayı olmasından sonra dün kendisine başarılar dilemişti. Arıklı bugün ise “Ne istedi de yapmadık” diyerek, Atalay’ın adaylıktan çekilmesini istedi

Arıklı: Siyaset mutfağında alın teri dökmemiş birisi

BRT’de katıldığı ‘Manşet+’ adlı programında 17 Şubat’ta ilk turu, 3 Mart’ta da ikinci turu gerçekleşecek olan YDP kurultayına dair konuşan Arıklı, Atalay’ın aday olacağını duyurduğunda inanmadığını, inanmak istemediğini söyleyerek, “Üzülmedim desem yalandır” dedi.

Sözlerine “Atalay değerli bir isim” diye başlayan Arıklı, sonrasında ise Atalay için verdi veriştirdi.

Arıklı, “Siyaset yapmamış, siyaseti bilmeyen, siyaset mutfağında alın teri dökmemiş, YDP’nin tabanını bilmeyen, kuruluşundaki zor süreçleri yaşamamış birisi. Din İşleri Başkanlığı’ndan alındıktan sonra ortada kaldı. UBP’den aday olmak için müracaat etti, kabul görmedi. Bazı arkadaşlar onu bize getirdiler, biz de kontenjan aday yaptık” dedi.

“Gözün Bakanlıktaysa sormak lazım, hangi tecrüben var?”

Atalay vekil seçildikten sonra partinin kapısından içeri girdiğini, bundan dolayı birçok arkadaşının da kendisine küstüğünü anlatan Arıklı, kendisine karşı önceki dönemde aday çıkan Bertan Zaroğlu‘nu destekleyen kesimin bugün de Atalay’ı desteklediğini söyledi.

Arıklı, “Ama daha iki yıl önce partiye gelmiş, tabanı tanımayan, kuruluşunda herhangi bir emeği olmayan bir kişinin aday olması, parti yönetiminin şeklini beğenmemesi insanı ister istemez üzüyor. Kardeşim sen ne yapmak istedin de ben sana engel oldum? Ha gözün Bakanlıktaysa sormak lazım, hangi tecrüben var? Benim neyimi beğenmedin?” diye sordu ve Atalay’ın adaylıktan çekileceğine inandığını söyledi.











Başa dön tuşu