InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Biz bu girişimleri laf ola yapmadık, takipteyiz, peşini bırakmıyoruz

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, vekillerle ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını polise ve yetkili kurumlara şikayet etmelerini laf ola yapmadıklarını söyleyerek, yakında bazı vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının gündeme gelebileceğini belirtti

Özersay: Biz bu girişimleri laf ola yapmadık, takipteyiz, peşini bırakmıyoruz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, vekillerle ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını polise ve yetkili kurumlara şikayet etmelerine işaret ederek, bu girişimleri laf ola yapmadıklarını söyledi, “Takipteyiz, peşlerini bırakmıyoruz” dedi.

Özersay, “Yakında bazı vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması gündeme gelirse kimse şaşırmasın” dedi ve yaptıkları girişimlerle ilgili gelişmeleri madde madde şöyle aktardı;

1- Sayın Fikri Ataoğlu’nun Kalkınma Bankası’ndan kredi verilmesine yardımcı olma karşılığında rüşvet istediği iddiası polise yaptığımız şikayet üzerine soruşturuluyor, kısa süre önce şikayetçi olan kişiden ek bir ifade alındığı ve sürecin devam ettiği bilgisini aldık.

2- Turizm Bakanlığı’nın Kamu İhale Yasası’na aykırı şekilde ihalesiz yaptığı işlerle ilgili olarak Ombudsman‘a yaptığımız şikayete dair rapor muhtemelen birkaç güne sonuçlanacak ve kamuoyuna açıklanacak.

3- Sayın Erhan Arıklı’nın mal varlığındaki artışı yasaya aykırı olarak beyan etmemesi ve gelen tepkiler üzerine açıkladığı servetinde geçen şirketlerin ne kadar vergi verdiklerini Maliye Bakanlığı’na bilgi edinme başvurusu yaparak sormuştuk. “15 iş günü” şeklindeki süre gelecek hafta doluyor. Bakanlık Vergi Dairesi’nden yazılı olarak bilgi talep etmişti, bize verilecek bilgi temelinde kamuoyuna gerekli bilgilendirmeyi yapacağız.

4- Kooperatiflerle ilgili tasarruf mevduatı sigorta fonunda bulunan kaynağın yasalara aykırı şekilde Demokrat Parti’nin yönetiminde olan başka kurumlara aktarıldığı yönündeki şikayetimiz üzerine başlayan Mali Polis soruşturması hızlı bir biçimde ilerliyor, yakında Başsavcılığa aktarılacağını tahmin ediyoruz.

5- Geçmişte kamu bankalarından batık krediler verilmesine neden olan bazı isimlerin sebep oldukları zarar nedeniyle uzun süre önce başlayan polis soruşturması artık sona gelmek üzere, yakında dava aşamasına geleceğini öğrendik.

6- Görevdekiler görevlerini kötüye kullanıp tedbir almasınlar ve delilleri ortadan kaldırmaya çalışmasın diye kamuoyuna duyurmadığımız Polise başka bazı şikayet dilekçelerimiz de oldu, onları ilerleyen süreçte daha detaylı olarak kamuoyuna açıklayacağız.

Bütün bunlarla bağlantılı olarak yakında bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelirse kimse için sürpriz olmasın! Mücadeleye ve takibe #devam











Başa dön tuşu