InstagramKıbrısManşetSiyaset

Bengihan: Oğuz, boş kadroların doldurulması için gerekli girişimi başlatacağı sözü verdi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’la görüşerek Merkezi Cezaevi‘ndeki sorunlarla ilgili çözüm önerilerini aktardı

Bengihan: Mahkum sayısı sürekli artıyor, gardiyan ihtiyacı da artıyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Bengihan, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Merkezi Cezaevi’nde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğunu kaydetti.

Bengihan, “Sendikamız artan nüfusla birlikte suç ve suçlu sayısının da artması nedeniyle cezaevinde hizmetlerin yürütülmesinde aksamalar olduğuna vurgu yapmıştır. Mahkum sayısının sürekli olarak artması nedeniyle gardiyan ihtiyacı da artmaktadır” dedi.

“Oğuz, boş kadroların doldurulması için gerekli girişimi başlatacağı sözü verdi”

KTAMS’ın IV. Derece Gardiyan Eri münhali açılarak istihdam yapılması için Bakanın girişim yapmasını talep ettiğini kaydeden Bengihan, Merkezi Cezaevi’nin en önemli görevlerinden biri olan mahkumların yeniden topluma kazandırılması işlevinin; uzman kadro yetersizliği nedeniyle yerine getirilemediğini, diğer yandan da elektrikçi, kaynakçı, su tesisatçısı gibi Teknik Hizmetler Sınıfı’ndaki kadrolarun boş olduğu için sürekli olarak teknik sorunlar yaşandığını belirtti.

Bengihan, “Merkezi Cezaevi’nin işlevini tam anlamıyla yerine getirebilmesi, çalışanların huzur içinde verimli hizmet verebilmesi için teşkilat yasasında belirlenen fakat şu anda boş olan kadroların süratle doldurulmasını talep eden sendikamıza, İçişleri Bakanı Sn. Dursun Oğuz, boş kadroların doldurulması için gerekli girişimi başlatacağı sözü vermiştir” dedi.











Başa dön tuşu