InstagramKıbrısManşetSiyaset

Eylem: Tüm üsler kaldırılmalı; savaşa, ölüme, acıya ortak olunmamalıdır!

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, güneydeki İngiliz üslerinden havalanan savaş uçaklarının Yemen’i vurduğunu, Cumhuriyet Meclisi‘nde de Geçitkale Havalimanı‘nın Türk askerine verildiğini anımsatarak, “Biz Kıbrıslılar ülkemizde ve dünyada barış ve huzur içinde yaşanmasını istiyoruz” dedi

Eylem: Meclis Geçitkale’yi Türk askerine verdi, güneydeki üsler Yemen’i vurdu

Sendika adına yazılı açıklama yapan Eylem, geçtiğimiz günlerde Meclis’in Geçitkale Havaalanı’nın Türkiye SİHA’larına üs olarak tahsis edilmesiyle ilgili kararı onayladığını, Ocak ayında da güney Kıbrıs’taki İngiliz üslerinden havalanan savaş uçakları Yemen’i vurduğunu anımsattı.

Eylem, “Savaşların yarattığı sonuçlar ortadayken, kanlı savaşlardan kaçmak zorunda kalıp mülteci durumuna düşen, Akdeniz’de can pazarı yaşamayı göze alan, son günlerde cesetleri adamızın kıyılarına vuran, kıyıya ulaşanların açlık sefalet, ve insanlık dışı koşullarda yaşamak ve sermayeye uşaklık etmek zorunda kaldığı böylesi insanlık dışı bir dönemde adadaki üsler kullanarak veya yeni üsler için kararlar üreterek savaş ortamı yaratılması emperyalist güçlerin bölgeyi paylaşma planlarına ve bundan çıkar beklentisinde olanlara destek anlamına gelmektedir ve kabul edilebilir değildir” dedi.

“Acımasızca kan dökülmesine ortak olanları, fırsat verenleri kınıyoruz”

Eylem açıklamasına şöyle devam etti;

“Bu planları yapanlar ve bunlara destek olanlar halklara, kadınlara, çocuklara, savaş, kan, acı, gözyaşı, sefalet yaşatmaktadır, yaşatacaktır. Tüm bu oyun içinde aktif rol oynayanları da acımasızca kan dökülmesine ortak olanları, fırsat verenleri de kınıyoruz.

Tüm üsler kaldırılmalı, savaşa, ölüme, acıya ortak olunmamalıdır.

Rusya-Ukrayna ve Ortadoğu’da tanık olduğumuz savaş durumu karşısında ülkemiz Kıbrıs’ta çözüm ve barışa odaklanıp gerçekleştirilmesi için azami çaba sarf edileceğine, hala daha üslerin kullandırılması veya SİHA’lara üs verilmesini kınıyoruz.

“Görüşmeler Crans Montana’da kaldığı yerden devam etmeli”

Birleşik Kıbrıs’ı gerçekleştirmek ve barış içinde yaşamayı hedeflemek yerine Kıbrıs’ın kuzeyini mafya düzenine döndürüp, kumarhane, gece kulübü cenneti haline getirip, SİHA üssü verip, vatandaşlıklarla Kıbrıs sorununu içinden çıkılmaz hale getirip halk arasında da gerginlik yaratan, dayatma politikalarına boyun eğenlerin bu düzeni sürdürme çabalarını kınıyoruz.

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel temsilcisini belirleyerek adamıza gelmesi olumlu bir adımdır. Rum lider Hristodulidis’in yaptığı öneriler iyi niyet olarak algılanmalı, görüşmeler Crans Montana’da kaldığı yerden devam etmeli, siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki kesimli, federal çözüm için yeniden görüşmeler başlamalıdır.

Adamıza savaş değil çözüm ve barışın gelmesi Doğu Akdeniz’de ve bölgedeki barışın sağlanması için de önemli bir adım olacaktır. Savaş tamtamları çalacağınıza barış için adımlar atın.

Kıyılarımıza vuran cesetler, savaşın harap ettiği insanlık yüreğimizi parçalıyor. Biz Kıbrıslılar ülkemizde ve dünyada barış ve huzur içinde yaşanmasını istiyoruz”











Başa dön tuşu