Kıbrıs

Özyiğit: Bu kadar iş bilmezlik olmaz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin aldığı kararların bir istikrarı olmadığına vurgu yaparak, “Sabah başka, akşam başka karar aldınız… Bu kadar iş bilmezlik olmaz” dedi.

Özel jet meselesi krizini de değinen Özyiğit, “Neler gizleniyor, neler saklanıyor, bunu öğrenmek bu Meclis’in hakkı… Detaylı rapor istedik, bu raporun sunulması gerek” diye konuştu.

“Vatandaş infial içinde”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, şunları söyledi: “Hükümet, bilimsel raporları ve tüm uyarıları hiçe sayarak karantinasız açılım kararı aldı, uyguladı, ardından gelen tepkiler doğrultusunda da bazı kısıtlamalar yaptı. Fakat gelinen noktada nerede ne var bilmiyoruz, herkes tedirgin. Hükümet, pandemi hastanesi konusunu dahi çözemedi, Türkiye’ye havale etti. Kimlerin sevk edildiği, bu sevklere kimin karar verdiği de soru işareti. Vatandaş infial içinde.”

Kredi desteği doğru bir adım değildir

 TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, gelinen aşamada ekonominin de içler acısı durumda olduğunu belirterek, “Devletin kapanma riski ile karşı karşıya kalan iş yerleri ve işten çıkarılanlara katkı için çalışma yapması gerek, kredi desteği doğru bir adım değildir” dedi.

TDP’nin geçtiğimiz hafta hükümete karşı bir güvensizlik önergesine imza attıklarını da anımsatan Başkan Özyiğit, “beklenti esasen hükümetin istifa etmesidir. Hükümet, halkın bu beklentisini yerine getirmelidir” dedi.

“Eğitim Bakanlığı 6 ay uyudu”

Eğitime ilişkin sorunları da dile getiren Cemal Özyiğit, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın 6 ay boyunca uyduğunu kötü senaryoya yönelik hiçbir hazırlık yapmadığını ifade etti.

Özyiğit, “Online eğitimde umarım beklenen verim alınır. Bir tek çocuğumuzun bile bunu alamaması büyük kayıptır” dedi.











Başa dön tuşu