InstagramKıbrısManşet

İlk program, 24 öğrenci ve 4 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti

Avrupa Birliği organizasyonu olan ve AB Parlamentosu yapısı ve işleyişi hakkında bilgi veren Euroscola Programı, Fransa’nın Strazburg şehrinde, Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi EPLO, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) iş birliğinde, toplam 60 Kıbrıslıtürk ve 60 Kıbrıslırum öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor

Bu yılki ilk program, 24 öğrenci ve 4 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti

Sendikalardan yapılan açıklamaya göre; bu yılki ilk iki toplumlu EuroScola programı 28-31 Ocak 2024 tarihleri arasında 24 öğrenci ve 4 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti.

Strazburg’da Avrupa Parlamentosu’na giden öğrencilerimiz bu yılın teması olan “medya üzerinden yayılan yanlış bilgileri önlemek amacıyla AB’nin alabileceği çeşitli aksiyonlar” hakkında bilgilendirildi.

Verilen bileklik renklerine göre farklı gruplar halinde toplanan öğrenciler Parlamento’da el kaldırarak fikirlerini paylaşma, tartışma ve parlamento hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakaladılar, aynı zamanda öğretmenlere ise farklı ülkelerden gelen diğer öğretmenlerle birlikte parlamentoyu tanıtan bir gezi ve kaynaştırıcı bir workshop düzenlendi.

Öğrenci ve öğretmenler 4 farklı şehir ve 2 farklı ülkeyi gözlemleyip gezme fırsatı buldu

Öğrenci ve öğretmenlerin ayrıca Strazburg, Colmar, Frankfurt ve Heidelberg olmak üzere toplamda 4 farklı şehir ve 2 farklı ülkenin kendine özgü mimarisini, tarihi yapısını ve kültürünü gözlemleyip gezme fırsatı buldu.

31 Ocak 2024 tarihinde adaya dönen iki toplumun öğrencileri ve öğretmenleri güzel arkadaşlıklar kurarak, unutulmaz anılar ve deneyimler edinerek ve Avrupa’yı daha yakından tanıyarak Euroscola programını başarıyla tamamladılar.











Başa dön tuşu