EkonomiInstagramKıbrısManşet

Amcaoğlu, Fırıncılar Birliği ile uzlaşıya varıldığını açıkladı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Bakanlar Kurulu kararına rağmen, ekmek fiyatlarını düürmeyen Fırıncılar Birliği ile uzlaşıya varıldığını açıkladı

Amcaoğlu: 200 gramlık somun ekmek fiyatı 13.5 TL

Bakanlık basın bürosu aracılığıyla açıklama yapan Amcaoğlu, bugün Fırıncılar Birliği ile yaptıkları teknik toplantılar sonucunda, sektörde yaşanan daralma ve diğer yapısal sorunları ele aldıklarını açıkladı. Bakan Amcaoğlu, 200 gramlık somun ekmek fiyatının 13 buçuk Türk Lirası (13.5 TL) olması konusunda uzlaşıya varıldığını ifade etti.

Bakan Amcaoğlu açıklamasında, unlu mamuller ve fırıncılık sektöründe giderek azalan pazar payını artırmak ve sektörün daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için bazı temel konularda iyileştirmeler yapılması ve bu yöntemle de ekmek fiyatının daha makul fiyatta tutulabilmesinin de toplantıda ele alındığını duyurdu.

Toplantıların sonucunda Bakanlığın 6 konuda teknik çalışmalar yapması ve en kısa sürede Fırıncılar Birliği ile paylaşmasına karar verildiğini belirten Bakan Amcaoğlu, 200 gr somun ekmek fiyatının da 13.5 TL olması kararında uzlaşıya varıldığını kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, sektörün daha sağlıklı bir noktaya taşınabilmesi için bakanlık ile Fırıncılar Birliği’nin yeni teknik toplantılar yapıp Başbakanlığa bir rapor sunacaklarını ekledi.











Başa dön tuşu