InstagramKıbrısManşetSiyaset

TDP: Yaslı ailelere ve tüm Kıbrıs Türk toplumuna bir kez daha başsağlığı ve sabır dileriz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Türkiye’deki 6 Şubat depremlerinde; Şampiyon Melekler kafilesi ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hayatını kaybeden 49 Kıbrıslıtürk yurttaşın; “ihmale, yasa tanımazlığa, bilim karşıtlığına, ranta ve rüşvete” kurban gittiğini vurguladı

TDP: Yaslı ailelere ve tüm Kıbrıs Türk toplumuna bir kez daha başsağlığı ve sabır dileriz

TDP açıklamasında, Türkiye’de yaşanan 6 Şubat depremleri nedeniyle Adıyaman İsias Otel’deki Şampiyon Melekler kafilesi ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde “ihmale, yasa tanımazlığa, bilim karşıtlığına, ranta, rüşvete” kurban giden toplamda 49 yurttaşın acısının yıllar geçse de tazeliğini koruyacağını belirtti, yaslı ailelere ve tüm Kıbrıs Türk toplumuna bir kez daha başsağlığı ve sabır diledi.

Adıyaman’da Şampiyon Melekler için başlatılan hukuk mücadelesinin ve adalet arayışının devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Ülkemizin çocukları, öğretmenleri ve kıymetli anne ve babaları, bir avuç aç gözlünün yarattığı rant düzeninin kurbanı olarak aslında bir cinayete kurban gitmişlerdir” denildi.

“İsias ortak davamız ancak çocuklarımızı oralara mahkûm eden siyasete ortak değiliz”

Bir yandan adalet mücadelesi devam ederken, diğer yandan da hala sorulacak sorular olduğu ve aynı zamanda benzer acıların bir daha yaşanmaması adına yapılacak işler olduğu kaydedilen TDP açıklamasında, “Çocuklarımızın orada ne işleri vardı? Neden sporcularımız Avrupa’da yarışamıyor? Neden hala başta okullar, hastaneler olmak üzere binalarımız depreme dayanıklılık testlerinden geçirilmedi, tadilat, bakım ve onarım çalışmaları yapılmadı?” sorularını sormaya da devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

TDP, “İsias ortak davamız ancak çocuklarımızı oralara mahkûm eden siyasete ortak değiliz, olmayacağız. Adaletin peşinde bir dakika bile gözlerini kırpmadan, acılarını içlerine gömerek savaşan tüm yaslı ailelerimizin yanında olmaya, sesleri ve sözleri olmaya devam edeceğiz. Meleklerimize ve kaybettiğimiz tüm canlara sözümüzdür; sizi unutturmayacak ve adınızı yaşatacağız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu