InstagramKıbrısManşetSiyaset

Tuğcu: Kıb-tek emekçilerinin emeklerine saygısızlık yapan emekçi düşmanlarına son bir uyarı

Güzelyurt Bölge Amirliği‘nde bugün 2 saatlik uyarı grevi yapan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Ahmet Tuğcu, yetkililerin geri adım atmaması halinde bu eylemlerin tüm bölge amirliklerine sıçrayacağını belirtti

Tuğcu: Kıb-tek emekçilerinin emeklerine saygısızlık yapan emekçi düşmanlarına son bir uyarı

Kıb-tek Güzelyurt Bölge Amirliği önünde konuşan Tuğcu, yasa tanımaz, atama Başbakan Ünal Üstel’in atadığı “imzacı” Genel Müdür Dalman Aydın ve Kıb-tek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa‘nın, Toplu İş Sözleşmesi‘ni (TİS) ihlal eden, iş barışını bozma amacına karşı Güzelyurt Bölge Amirliği personeli ile uyarı grevi yaptıklarını kaydetti.

“Bu grev, iş barışının bozulduğu diğer bölgeler olan Girne, İskele, Mağusa Bölge Amirlikleri’nde ve Teknecik Elektrik Santrali‘nde de başlayacaktır” diyen Tuğcu, Kıb-tek emekçilerinin emeklerine saygısızlık yapan emekçi düşmanlarının bunu son bir uyarı olarak alması gerektiğini kaydetti.

Tuğcu, “Bizim amacımız; topluma kesintisiz, ucuz, kaliteli enerji sağlamaktır. Ancak hükümet olduğunu iddia edenler, tamamen kurultay amaçlı hareket edip, terfiler yapıp, personeli kışkırtmaktadır. Bu eylemlerimiz diğer bölgelere de sıçrayarak devam edecektir. Umarım bu yanlış kararları geri çekerek, El-sen’i muhatap alarak bu işe son verirler” dedi.











Başa dön tuşu