InstagramKıbrısManşetSiyaset

Peksever: Yasa dışı terfileri Mahkemeye taşıdık. Üstel’in atadığı Yönetim kurulu tamamen vasıfsızdır

Güzelyurt Bölge Amirliği‘nde bugün 2 saatlik uyarı grevi yapan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Genel Sekreteri Hüseyin Peksever, atanmış Başbakan Ünal Üstel tarafından atanan Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun vasıfsız kişilerden oluştuğunu söyleyerek, bu yönetimin her gün birilerine şube sorumluluğu, amirlik, müdürlük pozisyonu açma çabasında olduğunu belirtti

Peksever: Yasa dışı terfileri Mahkemeye taşıdık

Kıb-tek Güzelyurt Bölge Amirliği önünde konuşan Peksever, Kıb-tek yönetiminin liyakat çerçevesinde atanmış olmayışının; çalışanlara ve tüketicilere nasıl yansıdığını anlatmak için bu grevi yaptıklarını söyledi, yönetimin iki hafta önce Toplu İş Sözleşmesi‘ni (TİS) ihlal ederek gerçekleştirdiği terfi sürecine işaret etti.

Peksever, “Bu konuyu Mahkemeye taşıdık. Bozulan iş barışını ve hizmet verimliliğini anlatmak için grev başlattık. El-sen ve Kıb-tek çalışanlarının tek talebi; topluma daha sağlıklı hizmet vermek ve daha sürdürülebilir bir yapı oluşturmaktır. Bunun için de liyakatli atamalar gerekiyor” dedi.

“Üstel’i ve atadığı Yönetim Kurulu’nu sağduyuya çağırıyoruz”

Atanmış yönetimin, her gün birilerine şube sorumluluğu, amirlik, müdürlük pozisyonu açma çabasında olduğunu ancak ülkenin daha fazla müdür, müsteşar ve amire değil hizmete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Peksever, ihtiyaç duyulan pozisyonların ise hak eden liyakatli kişilere verilmesi gerektiğini kaydetti.

Peksever, “Terfi ettirilenler bizim üyemiz de olsa doğru olanı savunacağız. Aynı hataların yapılmaması için derhal bağlı olduğumuz Başbakan Ünal Üstel’i ve atadığı Kıb-tek Yönetim Kurulu’nu sağduyu ve hizmete çağırıyoruz” dedi.

“2 şube sorumlusu varken, üçüncüyü atamaya çalışıyorlar”

Güzelyurt Bölge Amirliği’nin hali hazırda 2 şube sorumlusu varken, yönetimin üçüncüyü yaratmaya çalıştığına vurgu yapan Peksever, bunun ne hizmet verimliliğini artıracağını ne de iş barışını sağlayacağını kaydetti.

Peksever, “Eylemlerimiz artarak devam edecek. Üyemiz de bu atamaya karşı gerekli cevabı vermiştir. Grev kararına destek vererek, hatta bu eylemin yapılması gerektiğini ifade ederek doğru cevabı vermiştir. Hiçbir vasfı olmayan Yönetim Kurulu derhal görevden alınmalıdır” dedi.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu