InstagramKıbrısManşetSağlık

Bunu bile beceremediler: Sistem entegrasyonu fiyaskoya dönüştü! Hiçbir kayıt yok!

Sosyal Sigortalar sisteminin, devlet hastanelerinde kullanılan “FONET” adlı kayıt sistemine entegre çalışmaları sarpa sardı, olan yine hasta yurttaşa oldu

Sistemde hiçbir yurttaşın kaydı görünmüyor!

Devlet hastanelerinde son günlerde hali hazırdaki karmaşanın üstüne bir de sistem karmaşası eklendi.

Sahte reçete soruşturması” süreciyle büyüyen ve kamu doktorlarının sigorta reçetesi yazamamasıyla devam eden hastanın ilaca erişim sıkıntısının yanına şimdi de “hasta kayıt bilgilerinin bulunamaması” sıkıntısı eklendi.

Sosyal Sigortalar sisteminin, devlet hastanelerinde kullanılan “FONET” adlı kayıt sistemine entegre çalışmaları büyük bir fiyasko ile yürütülüyor.

Devlet hastanelerine giden hastalar, sistemde hiçbir bilgilerinin görülmemesi nedeniyle para ödemek zorunda bırakılıyor.

Herkesten para isteniyor!

Gazetemize ulaşan bir anne, kendi sigortasına kayıtlı 18 yaş altı çocuğunu götürdüğü acil serviste, çocuğunun kayıtlarının görünmemesi nedeniyle para ödemek zorunda bırakıldı.

Bir başka okurumuz ise aylar önce Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde “ablasyon” operasyonu geçiren annesiyle ilgili arandığını belirtti.

Annesinin sigorta durumunun sistemde görünmediği ve yapılan işlemin çok pahalı bir işlem olduğu söylenen kişiden; annesinin sigorta durumuyla ilgili evrakları sunması, sunmaması halinde ödeme yapması istendi.

Yani devlet, kendi sistemindeki arıza nedeniyle hastadan resmi evrak toplayıp getirmesini talep etti.

Devlet hastanelerine giden ya da son birkaç ay içinde tedavi alan ya da operasyon geçiren binlerce kişi tek tek aranıyor ve sigorta durumlarıyla ilgili durumları sorulup evrak isteniyor.

Sistemde sigortalı olduğunuz görünmüyor” denilerek para alınan kişilere ise bu paraların geri ödenip ödenmeyeceği belli değil.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu