InstagramKıbrısManşetYaşam

Aşık: Ben kuşları beslerken bilinçsiz olduğuma kanaat getirdim

Özgür Gazete‘nin gündeme getirdiği Boğazköy‘deki Afrika Deve Kuşları‘yla ilgili sıkıntı, Veteriner Dairesi‘nin duyarsızlığına rağmen, kuşların sahibi Mustafa Aşık, Hayvan Hakları Derneği ve Doğa Park arasında varılan sulh ile çözüldü

Aşık: Ben kuşları beslerken bilinçsiz olduğuma kanaat getirdim

Biyolojik ihtiyaçlarına aykırı şekilde küçücük bir kafeste çamur içinde tutulan Afrika Deve Kuşları’nı gündeme getirmemizin üzerine harekete geçen Taşken Doğa Park ve Hayvan Hakları Derneği yetkilileri dün bölgeye giderek kuşların sahibi Mustafa Aşık‘la bir görüşme gerçekleştirdi.

Özgür Gazete‘den Kadir Sidal‘ın takip ettiği görüşmede, Doğa Parkı-Kıbrıs Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İlayda Taşkaya Aşık’a, hayvanların biyolojik özelliklerini, ihtiyaçlarını ve hangi koşullar altına bakılmaları gerektiğini açıkladı.

Taşkaya ve Hayvan Hakları Derneği’nden Cemaliye İnan‘ın verdiği bilgileri dinleyen Mustafa Aşık Özgür Gazete mikrofonlarına şunları söyledi;

“Ben kuşları beslerken bilinçsiz olduğuma kanaat getirdim. Buradaki arkadaşların anlattıklarıyla ilgili hiçbir bilgim yoktu. Taşkaya ve İnan’ın gelişi ve anlattıkları beni çok memnun etti. Ben de ne gerekirse de yapacağıma dair söz verdim ve yapacağım” dedi.

“Bu iş birliği örnek olmalı”

Cemaliye İnan ve İlayda Taşkaya ise Mustafa Aşık’ın gösterdiği iş birliğinin bir örnek olmasını diledi ve kendisine teşekkür etti.

Taşkaya, bu tip hayvanların bio-kaçakçılık yoluyla ülkeye getirildiğini ve aslında Kıbrıs’ta olmamaları gerektiğini belirterek ancak hali hazırda bir şekilde ülkeye sokulmuşlarsa, biyolojik ve yaşamsal ihtiyaçlarına göre bakılmalarının da hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

Cemaliye İnan ise aldıkları ihbarlar ve Özgür Gazete’nin haberleri üzerine Doğa Park yetkilileriyle iletişime geçtiklerini ve aslında Veteriner Dairesi’nin yapması gereken bir şeyi yaptıklarını kaydetti.

Görüşme sonrası kuşların tüm sağlık kontrollerinin ve tedavilerinin yapılması için Doğa Park’a götürülmesine, bu sırada da kuşların sahibi Mustafa Aşık’ın, uzmanların yönlendirmesiyle kuşlara uygun standartlarda yeni yerlerini yapmaları konusunda uzlaşıya varıldı.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu