InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

HP, DİSİ’yi ziyaret etti

Halkın Partisi (HP) heyeti, DİSİ‘yi ziyaret etti. Kıbrıs’ta karşılıklı kabul edilebilir ve yaşayabilir bir çözümden için pragmatik ve yaratıcı yaklaşımlara olan ihtiyaca dikkat çekildi

HP, DİSİ’yi ziyaret etti

Halkın Partisi heyeti güney Kıbrıs’ın en büyük iki siyasi partisinden biri olan DİSİ’nin daveti üzerine güney Lefkoşa’da DİSİ Genel Merkezi’nde DİSİ heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada Genel Başkan Kudret Özersay’a ziyaret sırasında Merkez Yürütme Organı üyeleri Ahmet Tokatlıoğlu, Özgül Ezgin ve Duygu Uzun ile Dış Politika Danışmanı Serhat Kotak eşlik ederken DİSİ lideri ve Kıbrıs Temsilciler Meclisi Başkanı Anita Dimitriu’ya DİSİ yönetiminde yer alan isimler eşlik etti.

Halkın Partisi tarafından yapılan açıklamada Halkın Partisi’nin Kıbrıs’ta karşılıklı kabul edilebilir ve yaşayabilir bir çözümden yana olduğuna ve bunun için de pragmatik ve yaratıcı yaklaşımlara olan ihtiyaca dikkat çekildi.

Açıklamada “Kıbrıs Rum siyasi partileri ile gerek Kıbrıs sorununun çözümü gerekse Kıbrıs’ta ve Doğu Akdeniz bölgesinde iş birliği yapılması gereken konularla ilgili olarak sürekli diyalog halinde olmanın önemi açıktır. Halkın Partisi gerek DİSİ gerekse diğer Kıbrıs Rum siyasi partileri ile sürekli istişare içerisinde kalarak sorunlara aklıselim yaklaşımlarla makul çözümler bulmak için çalışmaktan yanadır” denildi.

Bir sonraki görüşmenin bu kez Halkın Partisi Genel Merkezi’nde yapılması için DİSİ Başkanı Dimitriu ve heyetinin davet edildiğine de dikkat çekilen açıklamada bu görüşmenin yakın zamanda gerçekleşeceği vurgulandı.











Başa dön tuşu