InstagramKıbrısManşetSiyaset

Cuellar: Dinlemeye devam etmek istediğim birçok eleştirel ses var

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, Kıbrıs, Atina ve Ankara temasları hakkında konuştu, “Bu işi büyük bir heyecan ve kararlılıkla yapıyorum” dedi

Cuellar: Dinlemeye devam etmek istediğim birçok eleştirel ses var

Kıbrıs, Atina ve Ankara temaslarına ilişkin yazılı açıklama yapan Cuellar, garantör güçlerle temasları tamamlamak üzere Mart ayının ilk haftasında Londra’da olacak.

Cuellar, Kıbrıs’ta ve iki garantör ülkede tatmin edici ziyaretler yaptığını belirterek, farklı bakış açılarının, durumun karmaşıklığı konusundaki anlayışını zenginleştirdiğini ve dinlemeye devam etmek istediği birçok eleştirel sesin bulunduğunu vurguladı.

Cuellar, “Bir sonraki seyahatim, garantör güçlerle temasları tamamlamak üzere Mart ayının ilk haftasında Londra’da başlayacak. Daha sonra Kıbrıs’a döneceğim ve burada siyasi parti liderleri, sivil toplum temsilcileri, ticaret odaları ve ekonomik sektörlerin temsilcileriyle buluşmanın yanı sıra Kıbrıslırumlar ve Kıbrıslıtürk liderlerle tekrar görüşmeyi umuyorum” dedi.

“Hayal kırıklığının düzeyi son derece anlaşılabilir”

Cuellar açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu ilk aşamada, ortak zemin arayışı, karar vericilerle yapılan görüşmelerde yeni soruların üretilmesine olanak tanıyan dikkatli bir dinleme egzersizini gerektiriyor. Doğal olarak her çatışmada olduğu gibi kartlar masaya konuluyor.

Pek çok kişi tarafından çeşitli müzakere girişimlerinin ardından biriken hayal kırıklığının düzeyi son derece anlaşılabilir bir durumdur.

Bu nedenle, bir gelecek inşa etmenin temel koşulu olarak ciddi biçimde eksik olan güveni inşa etmek çok önemlidir. Spekülasyonların önlenmesi büyük bir yardımdır; bu nedenle medyaya anlayışları ve sabırları için teşekkür ediyorum. İhtiyatlı ve mümkün olan her şeyi paylaşmaya kararlıyım. Bu işi büyük bir heyecan ve kararlılıkla yapıyorum”











Başa dön tuşu