EkonomiInstagramKıbrısManşet

Atan: Ülkede denetim yok. Herkes kendi fiyatını koyuyor

Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, ülkede açıklanan hayat pahalılığı oranlarının gerçeği yansıtmadığını, sepetin bir an önce güncellenmesi gerektiğini belirtti

Atan: Bu fiyatlar neye göre artıyor kalem kalem açıklasınlar

Mayıs TV’de Meltem Sakin ile “Gazete Sohbetleri” programında konuşan Atan, Marketlerde Salatalığın fiyatının 80 lira, domatesin fiyatının 90 lirayı bulduğunu söyleyen Atan, Kıbrıs’ın güneyinde kilosu 26 lirayken bizde 80 liraysa bunun düşündürücü olduğunu söyledi ve “Bu fiyatlar neye göre artıyor, ülkede ne ucuzluyor bunu kalem kalem açıklasınlar” dedi.

“Ülkede denetim yok. Herkes kendi fiyatını koyuyor”

Atan, vatandaş için mutfak giderlerinin önemli olduğunu çünkü hayatını idame ettirmesi gerektiğini söyleyerek, temel gıda ürünlerinin hangisinin fiyatının düştüğünü, hangi ürünün geçen aydan bu yana aynı kaldığını sorguladı.

Ülkede denetim olmadığı için tüm fiyatların yükseldiğini söyleyen Atan, “Herkes kendi fiyatını koyuyor” dedi.

“Sepet güncellenmiyor, hayat pahalılığı oranları düşük çıkıyor”

Et fiyatlarının başını alıp gittiğini vatandaşın et yiyemediğine tepki gösteren Atan , tüm bunların yanı
sıra Elektriğe , Akaryakıta zamların devam ettiğini bunlar ortada dururken ülkede açıklanan hayat
pahalılığı oranının 3.84 olarak açıklanabildiğini söyledi.

Atan, sendikaların tüm tepkisine rağmen sepetin güncellenmediğini hayat pahalılığı oraların düşük çıkmasının nedeninin bu olduğunu belirtti.

“2023 sonu sepet güncellenecek dendi fakat gerçekleşmedi”

Sepetin güncellenmesi için sendikaların Ağustos ayında Başbakanlık önünde yaptıkları eylemi hatırlatan Atan, 2023 sonu güncelleneceğinin söylendiğini fakat bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Atan, açıklanan oranların başka, gerçek hayat pahalılığının ülkede farklı olduğunu bunun net olarak görüldüğünü kaydetti.

Atan, Türkiye piyasasında Türk Lirası’nın dolaştığını bizde ise döviz dolaştığını Türkiye’de açıklanan hayat pahalılığı oranlarından bizim ülkedeki oranların daha yüksek olmasının söz konusu olduğunu söyledi.











Başa dön tuşu