InstagramKıbrısManşetSiyaset

Tel-sen Başkanı Arkan açtı ağzını yumdu gözünü: Fiber altyapısını kurda kuşa yem etmeyeceğiz

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-sen) Başkanı Cemal Arkan, GSM operatörlerinin, ülkedeki fiber altyapısını eksik ve yetersiz göstererek, ulusal bir politika olan konuda gücü ele geçirmeye çalıştığını söyledi, açtı ağzını yumdu gözünü

Arkan: Bu ülkenin fiber altyapısı yeterlidir

Sendika adına yazılı açıklama yapan Arkan, 4.5G teknolojisinin hayata geçmesi için fiber altyapısının yetersiz olduğunu savunanların, mevcut fiber altyapısıyla 4.5G teknolojisini hayata geçirince “Dünya standartlarını yakaladık” dediklerini söyledi.

Arkan, “Şimdide 5G teknolojisini ileri sürerek yine aynı söylemlerle fiber altyapısının yetersizliğini de öne sürerek bu ülkenin fiber altyapısını tabir-i caizse kapmak peşindeler. Bu ülkenin fiber altyapısı yeterlidir” dedi.

“Fiber altyapısını kurda kuşa yem etmeyeceğiz”

Bugün ada genelindeki tüm okullara, üniversitelere, hastanelere ve kamu kuruluşlarına ulaşan bir fiber ağı olduğunu, bunun yetersiz olduğunu iddia eden GSM operatörlerinin de aynı şekilde ada genelindeki baz istasyonlarına ulaşan fiber altyapısı bulunduğunu belirten Arkan, Telekomünikasyon Dairesi’nin uhdesinde bulunan altyapıyı ele geçirmek, peşkeş çekmek veya kapmak için uğraşanların iddialarının yalan olduğunun 4.5G ve pandemi sürecinde eksiksiz verilen hizmet ile kanıtlandığını savundu.

Arkan, “Halen daha aynı senaryo ile Telekomünikasyon Dairesi’ni ve fiber altyapısını yetersiz göstererek bundan nemalanmaya çalışan GSM operatörleri ve bir kısım internet servis sağlayıcıları ve bunun çanağını tutan başta Bilgi Teknoloji Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanlığı olmak üzere herkes bilsin isteriz ki; fiber altyapısını kurda kuşa yem etmeyeceğiz” dedi.

“Fiber altyapısı ulusal politika kapsamındadır. Dokundurtmayız”

Fiber altyapısının ulusal politika kapsamında olduğunu, birilerinin dairenin altyapısını bedavaya yakın ücretlerle kullanarak, bu ülkenin insanına pahalıya verdikleri hizmet ile büyük paralar ve siyasilere sponsor olarak büyük güçler elde ettiğini ve medya ve yayın organları üzerinde etkili olduklarını söyleyen Arkan ancak buna rağmen ama bir gerçeği değiştiremeyeceklerini kaydetti.

“Fiber altyapısı ulusal politika kapsamındadır. Dokundurtmayız” diyen Arkan şunları kaydetti;

“Belirtmekte bir kez daha fayda görüyoruz; Nasıl ki; Değirmenci Sans Souci ‘Berlin’de Hakimler var’ sözüyle Kral’a karşı durduysa unutulmasın ki bu ülkede de yasalar var ve Sarayönü’nde de hakimler var.

Bu toplumun mal varlıklarının peşkeş çekilmesine asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Birilerinin arsızlıkları devam ettikçe biz bu köyün bekçisi, biz bu değirmenin Sans Souci’si olmaya devam edeceğiz.

Telekomünikasyon Dairesi’ni her türlü baskıya rağmen etmediğimiz gibi, fiber altyapısını da kurda kuşa yem etmeyeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu