InstagramKıbrısManşet

Polis: 4 yıllık bölüme sadece 2 yıl giderek derslere ve sınavlara girdi

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) başlatılan “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan Çalışma Bakanlığı üst düzey personellerinden ve UBP‘li eski Eğitim Bakanı Kemal Dürüst‘ün eşi Meray Dürüst Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Dürüst, 3 gün tutukluluk aldı

Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında, “Sahte Belge Düzenlemesini tahrik etme ve Sahte Resmi Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlarından tutuklanan Çalışma Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı 3 gün tutukluluk aldı.

Mahkemede detayları aktaran polis, zanlı Meray Dürüst’ün , “Sahte Belge Düzenlemesini tahrik etme ve Sahte Resmi Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Polis, 6 şubat tarihinde Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tarafından yapılan şikayet doğrultusunda soruşturmanın başladığını söyledi.

4 yıllık bölüme sadece 2 yıl giderek derslere ve sınavlara girdi

Zanlının 25 Eylül 2019 tarihinde söz konusu okulda Psikoloji Bölümü’ne kayıt olduğunu aktaran polis, 4 yıllık bölüme sadece 2 yıl giderek derslere ve sınavlara girdiğini söyledi.

Ayrıca polis, zanlının 6 Temmuz tarihinde barem içi artış almak için diplomasını Çalışma Bakanlığı’na gönderdiğini belirterek, Personel Dairesi’nin onay vermediğini ve mevcut bareminden dolayı artış almadığını söyledi.

Zanlının daha önce kaldığı derslerden daha sonra geçtiği görüldü

Okulun portalında inceleme yapıldığını ve zanlının daha önce kaldığı derslerden daha sonra geçtiğinin görüldüğünü mahkemeye aktaran polis, zanlının yapılan sorguda yaz okuluna giderek dersleri geçtiğini söylediğini belirtti.

Soruşturmayla ilgili toplam 9 ifade alındığını aktaran polis, tahkikatın devam ettiğini belirtti, 3 gün tutukluluk talep etti. Mahkeme kararı onayladı.











Başa dön tuşu