InstagramKıbrısManşetSağlık

Her hastalığı iyileştiriyor: 5 bin TL ön ödeme, 40 bin TL ilaçlar!

Ülkenin “sorma gir hanı”na dönüşmesi sadece hırsız, katil ve gaspçılar açısından değil, toplum sağlığı açısından da büyük riskler oluşturuyor.

Kim olduğu belli olmayan insanlar, ellerinde “bitkisel” olduklarını söylediklerini bavul bavul ilaçlarla ayda bir adaya gelip, kanserden koaha, bağırsak sorunlarından kalbe kadar tüm hastalıklara sahip insanların evlerini geziyor…

Elini kolunu sallayarak bavul bavul ilaçla adaya giriyor!

Natural Fitoterapi” adlı bir Türkiye firması adına adaya gelen ve hekim olmayan Resul Kesek, aynı firmada çalışan Dr. B.B adlı kişinin formüllerine dayanarak ülkede kapı kapı geziyor, her türlü hastalığa on binlerce liraya yasa dışı tedavi(!) uyguluyor.

Türkiye’de yaşayan Dr. B.B’nin formülleriyle(!) tüm hastalıkları tedavi edecekleri vaadiyle birkaç ayda bir adaya gelen Resul Kesek adlı kişi, kapı kapı evleri ve hastaları dolaşıyor.

Özgür Gazete, reklamlarında atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’lı fotoğraflarını kullanan Kesek’in daha önce adada öğrenim gördüğü bilgisine ulaştı.

Resul Resek ve Ersin Tatar

5 bin TL ön ödeme, 40 bin TL ilaçlar!

Özgür Gazete muhabiri, birkaç ayda bir adaya gelip hastalarla yüz yüze görüştüğünü söyleyerek reklamlarında başvuru numarası veren Resek’i müşteri gibi aradı, bir hastalık konusunda tedavi istedi.

Kesek muhabirimizden 5 bin TL ön ödeme, toplamda da 40 bin TL para istedi, ilaçları adaya geldiğinde getireceğini belirtti.

İlaçların tamamen bitkisel olduğunu söyleyen Kesek, ilaçları daha önce kargoyla gönderdiğini ancak sorun yaşaması nedeniyle artık birkaç ayda bir kendisinin bizzat adaya gelerek yanında getirdiğini de söyledi.

Gümrükten ve polis kontrolünden rahatça geçiyor, kırsal bölgelere gidiyor

Adanın özellikle kırsal kesimlerindeki kişileri hedefine koyan Resek, kutu kutu ilaçlarla adaya girerken de herhangi bir kontrole takılmıyor.

Tatar’ın Resek’i hangi sıfatla makamında kabul ettiği de bilinmezken, Dr. B.B de Resek’in adada görüştüğü kişilerin fotoğraflarını, adları ve hastalıklarıyla birlikte yayınlayıp reklam yapıyor.

Adadan topladığı parayla ilgili herhangi bir yasal statüsü bulunmadığı için vergi de vermeyen Resek ve B.B ikilisi, aynı zamanda bu alanda da suç işlemiş oluyor.

B.B ile ilgili de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olması dışında hiçbir bilgi bulunmuyor, branşı bilinmiyor.

Ayrıca bilindiği üzere uzmanlar; her bitkinin her hastalığa iyi gelmediği ve hatta ölümcül sonuçlar doğurabildiği konusunda da uyarıyor.











Başa dön tuşu